[PR] Магазините на А1 продължават да приемат клиенти, но с променено работно време и засилени мерки за безопасност

Телекомът полага усилия да спре разпространението на COVID-19, като въвежда строги мерки за безопасност и насочва клиентите си към онлайн каналите за обслужване

Във връзка с обявеното в страната извънредно положение по повод коронавируса, А1 предприе редица мерки за безопасност и обяви временна промяна в работното време на своите магазини. За момента магазините на компанията ще работят по следния начин.

  • Магазините в търговските центрове и моловете затварят временно, съгласно препоръките на Националния кризисен щаб.
  • Магазините в Кауфланд ще работят от понеделник до събота до 20:00ч., а в неделя работното им време остава без промяна.
  • Магазините извън търговските обекти ще работят временно от понеделник до петък до 18:30 ч.

Мерките са в сила още от 14 март и ще продължат съобразно препоръките на Националния кризисен щаб. Защитата на здравето както на клиентите, така и на служителите е водещ приоритет за А1. На работещите в търговската мрежа на компанията се обръща особено внимание, тъй като те са в непрекъснат контакт с много хора. Затова в обектите се допускат до трима клиенти едновременно и се обособяват зони за изчакване на клиентите, така че да се спазва дистанция от работните места на служителите.

Служителите в магазините на А1 работят с повишено внимание върху превенцията от заразяване, като се извършва постоянна дезинфекция на контактните повърхности – като перила на стълби, брави, ключове за осветление и др. Докато тече дезинфекцията на определена работна площ, до нея не се допускат служители.

Компанията е предприела и редица мерки за безопасност за служителите извън магазинната мрежа. А1 е забранила командировките извън и вътре в страната, срещите и обученията с повече от 10 човека още от началото на месец март. Вместо физическите срещи, служителите на А1 използват възможностите за дигиталните технологии за конферентни и видео разговори, когато това е възможно. Всички служители, които са се завърнали от чужбина, трябва да преминат към 14-дневен период на карантина. След изтичането на този период те трябва да предоставят медицински документ, че са здрави, за да се върнат към обичайните си работни задължения.

Не пропускай:  [PR] А1 дари на УМБАЛ „Александровска“ пет дихателни апарата

А1 ще продължи да следи ситуацията и да подпомага както своите клиенти, така и институциите в страната в ограничаването на COVID-19 и лечението на засегнатите. Междувременно от компанията напомнят на клиентите си да избягват излишните рискове и да се възползват от възможностите на новите технологии, за да помогнат в овладяването на риска от инфекция с коронавирус и сезонната грипна епидемия. Практически всички услуги, които компанията предлага на своите клиенти, могат да бъдат осигурени и онлайн. Каналите за самообслужване на компанията са лесни и удобни за употреба, и дават възможност на потребителите да ограничат излизанията и ненужното излагане на риск.

Сметките могат да бъдат платени лесно и удобно през приложението Моят А1, както и онлайн на А1.bg. Освен че елиминира риска от предаване на болести по въздушно-капков път, подобно решение би спестило и много време в дългосрочен план. Мобилното приложение на Моят А1 позволява на клиентите да управляват всичките си услуги. С него те могат да следят текущото си потребление, да добавят допълнителни пакети, да проверят фактурите си, да плащат сметките си и дори да получават персонални оферти.

Клиентите, които имат нужда от консултация с представител на А1, могат да се свържат и с видео обаждане, което премахва нуждата от физическо посещение в магазин. От 10:00 до 19:00 часа, всеки работен ден, специалисти на А1 са на линия, за да съдействат. При нужда от съдействие с технически проблем, от А1 препоръчват използването на услугата А1 Видео помощник.

Използването на каналите за самообслужване е сигурно, бързо и удобно, затова екипът на А1 гарантира тяхната надеждност дори и в усложнената обстановка в страната.