[PR] Rakuten Viber представя в България “Акценти”, интерактивен екран със селектирано локално съдържание

Rakuten Viber, една от водещите платформи за комуникация в света, представя актуализация на основното меню в приложението с нов екран Акценти, който обединява селектирано съдържание, адаптирано за българския пазар. Новият екран е наличен за всички Android и iOS мобилни устройства с обновената версия на Viber.

Екран Акценти се намира лесно, като е разположен в основното меню до иконките за чат и обаждания в долната част на началния екран. Неговата основна роля е да помогне на българските потребители по-бързо да откриват забавни чат ботове, интригуващи общности, избрани стикер пакети, игри или полезна информация. Потребителите могат да разгледат разнообразно съдържание от сфери като спорт, забавление, образование, корпоративна социална отговорност и др., адаптирано според държавата, в която живеят.

В България Акценти идва с Viber общностите (Communities) на Гласът на България, Обичам българското кино и Владо Карамазов, в които феновете получават достъп до ексклузивно съдържание и задкулисни кадри директно през телефоните си. За любознателните Акценти предлага набор от полезна информация, благодарение на чат ботa на международната общообразователна платформа Кан Академия, която предоставя персонализирано обучение с видео уроци и упражнения на български език. В зависимост от техните нужди и интереси потребителите могат да избират до каква степен да взаимодействат със съдържанието в Акценти, като се абонират за чат ботове или като започнат комуникация с хора със сходни интереси във Viber общности.

„Съдържанието е прекрасен начин да обогатим живота си. Точно заради това искаме да улесним потребителите с визуално решение, които им предоставя лесен достъп до качествено селектирано съдържание, което ние и партньорите ни предлагаме през Viber. Акценти е стъпка, вдъхновена от потребителите ни, доколкото отговаря на техните нужди от бързо, релевантно и персонално съдържание”, коментира Атанас Райков, старши директор бизнес развитие за Източна Европа, Близкия Изток и Северна Африка в Rakuten Viber.

Тази есен Rakuten Viber продължава да добавя нови функционалности, за потребителите. Първият по рода си генератор на стикери (Sticker Creator), който позволява цялостно креативно изживяване, стана достъпен в приложението и вече има хиляди използвания. Той е наличен за Android, а скоро и за iOS.