[PR] Sony представя новия си ултрабърз флагман, Xperia 1 II

  • Тройна камера, включваща водеща в индустрията Sony Alpha технология и оптика ZEISS, калибрирана специално за Xperia с 3D iТоF
  • Водеща в индустрията технология за автоматичен фокус, предлагащa продължително заснемане с 20 fps2 и 60 пъти/секунда изчисляване на AF/AE3 и проследяване на животинско и човешко око в реално време
  • Cinematography Pro режим от CineAlta, който може да записва в различна скорост и предлага повече ръчни настройки като автофокус при докосване и персонализиран баланс на бялото, за да подобри кинематографското преживяване
  • 6,5-инчов 4K HDR OLED дисплей с 21:9 CinemaWide резолюция, осигуряващ безпрецедентна точност на цветовете при Creator mode режим „Powered by CineAlta”
  • Гледайте видеа с Dolby Atmos® звук, създадени съвместно със Sony Pictures Entertainment, за многоизмерно звуково преживяване
  • Качество на аудиото така, както изпълнителите си го представят, получено в колаборация със Sony Music Entertainment, предни стерео високоговорители, ново 360 Reality Audio с уникално хардуерно декодиране за оптимизиране на качеството на звука
  • 5G свързаност от следващо поколение и Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G мобилна платформа, батерия с капацитет 4000mAh с безжично зареждане за оптимална скорост и работа

Днес Sony обяви, че разширява линията си Xperia с представянето на първия флагман, работещ с 5G. Xperia 1 II e създаден да бъде бърз, помагайки ти да създаваш съдържание и да му се наслаждаваш без усилия, включвайки в себе си водещи технологии от портфолиото на Sony:

  • Продължително заснемане с 20 fps2 и 60 пъти/секунда изчисляване на AF/AE3 – технология от фотоапаратите със сменяем обектив Sony Alpha
  • Creator mode и Режим за снимане на кино Cinematography Pro от CineAlta, част от бизнес дивизията за професионални решения на Sony
  • X1™ for mobile, базиран на технология от BRAVIA® TV

“Sony е позициониран по уникален начин с нашето богато портфолио в ерата на 5G”, казва Митсуя Кишида, президент на Sony Mobile Communications. “Xperia с 5G извежда мобилното преживяване на следващо ниво. “

Уловете решаващия момент с високоскоростно заснемане

Създадена чрез водещата в индустрията технология за автоматично фокусиране на Sony Alpha, новоразработената камера с 3 обектива поддържа най-добрите технологии за заснемане с изключителната ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 1 II и покритието ZEISS T*, което допринася за по-изящно заснемане и по-добър контраст, намалявайки отраженията.

Използвайки технологията, разработена за камерите със сменяем обектив Alpha™, Xperia 1 II предлага непрекъснат автофокус, който извършва AF/AE3 изчисления до 60 пъти в секунда.4

Това е първото в света1 AF/AE3 непрекъснато проследяване за високоскоростно заснемане при максимална скорост 20 кадъра в секунда2, което е особено подходящо за улавяне на движещи се обекти като деца, животни5 или бързи спортове. Фокусирай и проследи обекта с висока прецизност и улови важните моменти, които не искаш да пропуснеш.
В допълнение, проследяване на животинско и човешко око в реално време 4, който фокусира върху окото на обекта за невероятни портретни снимки, вече е достъпен за хора и животни.

Бързият фокус на Xperia 1 II работи също и при условия на слаба осветеност, предоставяйки качествени изображения в предизвикателни условия, благодарение на четирите технологии, работещи заедно: Dual Photo Diode сензор, система за автоматично фокусиране, която покрива приблизително 70 процента от сензора, 3D iToF сензор и нов голям 1 / 1.7- инчов Exmor RS™ сензор за мобилни телефони, който е 1,5 пъти по-чувствителен от предишния модел, което води до по-бърз и точен автофокус при заснемане в условия на ниска осветеност.

Камерата с три обектива предлага фантастична гъвкавост с три фокусни разстояния: 16 мм / 24 мм / 70 мм. Новата технология Photography Pro от Alpha предлага потребителски интерфейс, който е съобразен с Alpha фотоапаратите, с ръчни настройки на ISO, скорост на затвора и други.

Imaging Edge for Mobile свързва Xperia 1 II с камерите на Sony Alpha, което ви позволява да използвате телефона като дистанционно, с което можете да контролирате композицията, режима на фокус и ISO чувствителността, както и много други настройки. Това също така позволява на потребителя да прехвърля снимки, направени на Alpha, на Xperia 1 II, за да преглежда цветовете и нюансите с професионална точност.

Cinematography Pro “powered by CineAlta” отскоро поддържа и 2K качество при 120fps 10-битова HDR кинематография с висока скорост на кадъра и резолюция Cinematic 21:9 4K HDR запис при 24/25/30 / 60fps, подобрявайки кинематографското преживяване. Автофокус при докосване, ръчни настройки на експозицията, нивото на измерване и подобрените настройки на баланса на бялото предлагат по-качествено ръчно управление, докато уникалната технология за интелигентни филтри за вятър от Sony намалява шума и смущенията за ясни аудио записи.
Интелигентен и мощен

Xperia 1 II се захранва от 4000 mAh батерия с режим за бързо зареждане, която се зарежда до 50% само за 30 минути и разполага с Qi бързо безжично зареждане на батерията в движение. Sony продължава да разработва технологии за батерии, за да подобри живота и да запази батерията по-здрава за по-дълго, включително AI захранване, което се адаптира към личния ви график.

Потопи се в забавление

Независимо дали слушате музика или гледате филми, Xperia 1 II е създаден с прецизност, за да забавлява. Технологията за намаляване на замъгляването при движещи се обекти на екрана е еквивалентна на тази на 90Hz дисплей и редуцира забавянето при смяна на кадъра за по-ясно качество на изображението. В комбинация с Dolby Atmos® звук, получен благодарение на сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment, резултатът е многоизмерно звуково преживяване.

Използвайки опита си, както в аудио хардуера, така и в музикалните развлечения, Xperia 1 II е проектиран така, че да осигури наистина автентично музикално преживяване, благодарение на аудиото, настроенов колаборация с Sony Music Entertainment.

Звуковото преживяване е изведено още крачка напред с първия в света смартфон, притежаващ хардуерно декодиране 360 Reality Audio за оптимизиране качеството на звука при слушане на музика в глобалната платформа за музика и забавление TIDAL. Можете да се наслаждавате на висококачествена музика през предните стерео високоговорители, в комбинация със слушалки с 3,5-милиметров жак или безжични слушалки. Впечатляващите настройки на аудиото намаляват смущенията до незабележимите 20dB- 90% по-малко от USB-C слушалките.

В допълнение към High-Resolution и безжичното аудио с висока резолюция High-Resolution Wireless Audio, Xperia 1 II представя DSEE Ultimate. Тази нова технология използва изкуствен интелект за автоматично подобряване на аудио честотата и скоростта на битовете в реално време, доближавайки всяка песен до HiRes аудио. Работи с жични и безжични слушалки, музика в телефона или стрийминг платформи.
Играй в движение

Насладете се на увеличено пространство при игра на дисплея 21:9. Резолюцията 21:9, в комбинация с директната връзка с безжичния контролер DUALSHOCK4 на PlayStation 4, прави играта в движение по-забавна, а сега и съвместима с Call of Duty®: Mobile from Activision. В допълнение можете да се насладите на оптимизиран Call of Duty®: Mobile gaming experience в резултат от сътрудничеството с Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming.

Game Enhancer – функция за подобряване на мобилното игрово изживяване, която за пръв път бе въведена при Xperia 1, е подобрена с допълнителна функционалност при Xperia 1 II. Сега тя поддържа Competition Set, който прикрепя приложението с играта на екрана и прави Xperia приоритетно устройство, подходящо за равнопоставени мачове при Е-спортовете. В допълнение, времето за реакция при докосване на екрана е подобрено в сравнение с Xperia 1, за да даде най-доброто мобилно преживяване.

Използвай максимума от 5G

Създаден да бъде бърз, работещият с 5G Xperia 1 II е проектиран с мисъл за професионалния работен процес. Възползвайки се от поддръжката на Sub-6 GHz мрежи, Xperia 1 II предлага безкомпромисен и висококачествен достъп до съдържание.

Мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G и системата Snapdragon X55 5G Modem-RF ти дават възможност да играеш, снимаш, да работиш по няколко задачи едновременно и да се свързваш, както никога досега, благодарение на изумителната 5G скорост и подобреното представяне с 25% по-бърз процесор и GPU в сравнение с предишния модел.

Xperia 1 II се предлага с IP65 / 68 водоустойчивост и стъкло Corning® Gorilla® Glass 6 от двете страни, което прави телефона здрав и красиво проектиран.

Xperia 1 II ще бъде достъпен в черно и лилаво в Европа, с AndroidTM 10 от края на пролетта на 2020 г.