[PR] Viber пуска нова абонаментна услуга Viber Local Number

Viber, една от водещите комуникационни платформи в света, обяви пускането на нова абонаментна услуга – Viber Local Number. Тази функционалност позволява на всеки потребител да притежава локален телефонен номер, на който всеки извън Viber може да позвъни или изпрати SMS според местните тарифи, без за това да се начисляват такси за роуминг, независимо от местоположението на абоната.

Предприемачите, които често пътуват в чужбина, могат да споделят с клиентите и партньорите си своя локален номер за връзка, чрез който да говорят безплатно без значение къде се намират по света. Локалният номер ще помогне на всички, които пътуват често резервации за своите пътувания и екскурзии. Новата услуга е подходяща и за експати или имигранти, за които локален номер би бил чудесно решение за връзка, дори и временно да не са на територията на страната.

Viber Local Number е достъпен на глобално ниво, като в началото локален телефонен номер може да се посочва за Великобритания, САЩ и Канада, като кръга от държави постепенно ще се разширява. Чрез своя Viber Local Number, потребителите могат да получават неограничени входящи обаждания и SMS-и.

За да отпразнува новината, Viber предлага на първите 10,000 абонати, които заявят услугата, такса от $1.99/месец за цял живот. Стандартната цена ще влезе в сила след изчерпване на тези 10 000 бройки и ще бъде $4.99/месец, като при желание абонаментът може да се прекрати по всяко време без допълнителни такси.

За да видят своя Viber Local Number веднага, потребителите могат да влязат в менюто на приложението – бутон “повече” (“more”), където се намира локалният номер.

“Новата услуга Local Number допълва начините, по които потребителите ползват Viber, правейки го най-пълноценното комуникационно приложение в момента“, споделя глобалният изпълнителен директор на Viber Джамел Агауа. „Вълнуваме се, че можем да предложим на нашите потребители нови начини да бъдат по-близо до тези, които са важни за тях. От експатите, които се нуждаят от местен телефонен номер, който да ги свързва с дома, през собствениците на глобални организации, които постоянно пътуват и желаят клиентите им по света да ги чувстват по-близки. ази нова функционалност им дава усещане за „тук и сега“ независимо къде са по света.”

Viber Local Number е достъпен за iOS и Android абонати на Viber.