[PR] Vive Pro Eye вече е наличен в Европа за 1649 евро

  Vive Pro Eye вече официално е в продажба за Европа на цена от €1649 на Vive.com, както и в избрани търговски вериги. В идните седмици устройството ще бъде пуснато и в други региони. Vive Pro Eye, който беше представен по-рано тази година на изложението CES 2019, включва най-актуалната технология за проследяване на погледа и задава стандарта за VR за професионални цели. За бизнес клиентите в Европа Vive Pro Eye ще идва в комплект с Advantage, професионален лиценз и двугодишна гаранция за търговски цели. Advantage, който струва €185 (без ДДС), също така включва специализирани канали за обслужване и поддръжка на Vive Enterprise продукти.

  Решение от следващо поколение за VR за професионални цели

  Базирайки се на дизайна на спечелилия множество награди Vive Pro, Vive Pro Eye е създаден да отговори на нуждите на професионалния ползвател. Предимствата на функционалността за проследяване на погледа на Vive Pro Eye включват:

  • Прецизно проследяване на погледа: Създава по-живи аватари за още по-истински виртуални преживявания
  • Динамични среди за упражнения: Симулира реални ситуации и дава подробна обратна връзка за представянето на всеки от потребителите
  • Задълбочен анализ на данните: Улавя обратната връзка на потребителите в реално време чрез heatmapping и проследяване на погледа, за да се придобие поглед върху поведението на ползвателите, както и процесите на вземане на решения.
  • Интуитивно потребителско преживяване: С функцията за навигация на менюто с поглед вече няма нужда от контролери, което прави използването още по-удобно за пригодяване към различни терена.

  Vive Pro Eye се възползва от проследяващата технология SteamVR 2.0, която позволява да се използват различни пространства за демонстрациите – от такива, които изискват потребителя да е седнал, до такива на площи с размери 10х10м за повече от един играч. Осигурявайки висококласна работа, шлемът включва двойни OLED екрани с комбинирана резолюция от 2880 x 1600 пиксела и подобрен дизайн на слушалките.

  „Vive Pro е най-предпочитането VR решение за бизнеси по целия свят. Vive Pro Eye развива допълнително технологията, тъй като нуждата от VR в професионална обстановка става все по-голяма и все по-конкретна от към изисквания. От по-ефективни обучения до по-задълбочен анализ на данни, устройството предоставя на бизнес потребителите инструментите, от които има нужда, за да подобри начина си на работа чрез VR,“ каза Греъм Уийлър, генерал директор на HTC Европа.

  Оптимизация на работата чрез техника за графична интерпретация, използваща технология за проследяване на погледа

  Чрез интеграцията на функционалността за проследяване на погледа потребителите ще могат да се докоснат до предимствата на „foveated rendering“ – процес, който използва технологията за проследяване на погледа, за да фокусира GPU и CPU капацитета на устройството точно там, където потребителят гледа в даден момент, за да се повишат изчислителната ефективност и качеството на картината.

  „Vive Pro Eye надгражда всичко, което е Vive Pro, и представя технология от следващо поколение,“ коментира Крис О‘Конър, технически директор в Zerolight. „Използвайки технологията за проследяване на погледа на шлема, можем да добавим значителна стойност към проектите на нашите клиенти с „foveated rendering“ технологията и детайлен анализ на поведението на потребителите.