Продажбите на Apple Watch са надминали тези на цялата швейцарска, часовникарска индустрия

Apple са успели да направят ръст от 36%, при продажбите на Apple Watch за 2019 година. Или поне така смятат от Strategy Analytics. Представете си го по този начеин – общият брой продадени умни часовници на Apple са с 45% повече от общите продажби на цялта швейцарска, часовникарска индустрия.

Apple са продали общо 30.7 милиона Apple Watch през 2019 година (Strategy Analytics), което е повече от 22.5-те милиона броя за 2018 година.

Според Нийл Маустън, анализатов в Strategy Analytics, причината за успеха на Apple Watch в Северна Америка, Азия и Западна Европа са “атрактивния дизайн и добре направените приложения”. Посочва още, че общият брой на всички ръчни часовници направени в Швейцария и продадени по целия свят през 2019 година е 21.1 милиона броя. А това е доста по-малко от продажбите на Apple Watch с watchOS.

Не пропускай:  [PR] А1 пуска смартфони и смарт часовници с до 70% процента намаление в кампанията "Влюбени в отстъпките"

Нийл Маустън:

“Традиционните производители на швейцарски часовници, губят войната с умните часовници. Apple Watch е по-добър продукт, с по-добри кабали за търговия на дребно и е по-привлекателен за младите потребители.”

Apple отдавна доминира на пазара на умни часовници. Според друга изследователска компания (IDC), тази тенденция ще продължи още няколко години.