Продажбите на iPhone 12 серията, надминават очакванията на анализаторите

Още с анонса на iPhone 12 серията, анализатори предвиждаха сериозен ръст в продажбите, като очакванията им се базираха на поддръжката на 5G мрежи. Обяснението е, че наличието на 5G, ще доведе до по-голямо търсене от страна на потребителите – самата технология, ще накара повече потребители да ъпгрейднат устройствата си. Дали причината наистина е в 5G мрежите няма как да знаем, но е факт, че продажбите надминават и най-смелите очаквания на анализаторите.

Предвид огромното търсене, въпросните анализатори очакват продажбите на iPhone 12 смартфоните, да достигнат до 80 мимлиона броя, за Q4 на 2020 година. Apple, на практика задминават Samsung и са с най-много продажби за Q4 на 2020.

Виж още:  Apple представиха новите iPhone 13 модели

Голямото търсене на iPhone 12 серията, продължава и тази година (поне до момента). Съдейки по поръчките към производители и доставчици, анализаторите предричат и ръст на годишна база.

Смята се, че Apple ще произведе 57 милиона iPhone през първото тримесечие на 2021 година, което е с 2 милиона повече от очакваните 55 милиона и увеличение с цели 54%, спрямо същия период за 2020 година. За Q2, се очакват 44 милиона продажби, което въпреки че е спад спрямо Q1, отново е с 26% повече от продажбите на iPhone за Q2 на 2020.