Qualcomm на война срещу Apple. Опитват да блокират iPhone в Китай

apple-qualcomm

Правната битка между Apple и Qualcomm ескалира до нови висоти. Qualcomm са подали множество дела в Китай, като част от усилията им, да спрат продажбите на iPhone в страната.

Според Bloomberg, Qualcomm са завели дело в съда в Пекин, цитиращи нарушение на техни патенти. Сред патентите са управлението за захранването и Force Touch технологиите в iPhone. Qualcomm са завели делото на 29 септември, но съдът не ги е направил публично достояние.

Ескалиращата вражда между Apple и Qualcomm идва на фона на правните битки на Qualcomm с множество страни и регулаторите им. Миналата седмица, компанията бе глобена от Тайванските регулаторни органи със 774 милиона долара, за нелоялни бизнес практики (заради патенти и монопол в бизнеса с чипове). И това е последната им глоба, след много други глоби в Китай и Корея.

Виж още:  Apple представиха новите iPhone 13 модели

Ще Ви припомним съвсем накратко, че враждата на Apple с Qualcomm започна поради същите причини. Apple обвиниха Qualcomm в нелоялни търговски практики, че злоупотребяват с монополното си положение и им продават чиповете си на цена в пъти по-висока от тази към други брандове в мобилната индустрия.