Qualcomm отвръщат на удара с Quick Charge 5 – над 100W скорост на зареждане

Qualcomm изчакаха компании като Xiaomi, OnePlus и Vivo, да представят своите версии на супер бързо зареждане и… Отговориха на предизвикателството…

Представиха Quick Charge 5.

Голямата работа в Quick Charge 5 е, че скоростта на зареждане надминава 100W. Благодарение на това, една батерия може да се зареди от 0% до 50% само за 5 минути, а от 0% до 100% – за около 15 минути. За сравнение, скоростта на зареждане на Quick Charge 5, е 4 пъти по-висока от тази на Quick Charge 4.

Quick Charge 5 технологията за бързо зареждане, включва и редица защити на батерията – има вградени 12 отделни защити за напрежението, тока и температурата. Добра новина е и, че Quick Charge 5 е обратно съвместима с по-старите стандарти на компанията за бързо зареждане – Quick Charge 4+, Quick Charge 4, Quick Charge 3.0 и Quick Charge 2.0.

Виж още:  MediaTek MT689X чипсетът ще се бори със Snapdragon 865+

Quick Charge 5 ще започне да се появява в смартфони, още през Q3 на тази година. Първите смартфони с него, ще бъдат тези със Snapdragon 865 и Snapdragon 865+ чипсети. В бъдеще, Quick Charge 5 ще бъде наличен и в други чипсети на Qualcomm.