Реклама на Samsung доста прилича на реклама на Apple. Случайно? Малко вероятно

    Постоянно научаваме за дела, които водят помежду си два от най-големите производители на смартфони – Samsung и Apple. А помните ли как започна всичко? До преди около година отношенията между двете компании бяха доста добри. Samsung произвежда доста от компонентите, които Apple използва в своите мобилни устройства – екрани, процесори и други. Но в началото на миналата година Apple обвини Samsung, че дизайна на Galaxy устройствата на компанията копират iPhone и iPad. Реакцията на Samsung беше да заведе дело срещу Apple за нарушаване на патенти. И нещата продължиха в същия дух.

    Научихме, че Samsung е използвал в свое рекламно видео момиченце, което преди това Apple е използвал в своя реклама. Момиченцето участва в реклама на камерата на iPhone 4S.

    Същото момиченце е забелязано и в реклама Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE. Рекламата на Galaxy Tab доста наподобява на рекламата на камерата на iPhone 4S. Приликата се вижда в музиката, стила, начина на представяне. Тази прилика ни кара да се съмняваме, че Samsung не случайно е използвал същото момиченце в своята реклама, което преди това е участвало в рекламата на Apple. Трябва да отбележим, че след като в интернет пространството стана известно, че Samsung е използвал в своя реклама момичето от рекламата на Apple, Samsung е премахнал видеото от своя YouTube канал.

    Тук ще припомним и предишна реклама на Samsung на Galaxy S II, в която компанията се закачаше с Apple и техните клиенти.