Плановете на RIM за 2013 година

    Изтече информация, относно плановете на RIM за следващата година. Освен вече потвърдените за първата четвърт устройства – BlackBerry London/L и Nevada/N серии, интерес привлича включването на таблет в третата четвърт на годината. Въпреки оскъдната информация, се предполага, че новият таблет ще бъде със 128GB памет и ще е по-голям от 7-инчовият PlayBook 4G, който трябва да излезе края на тази година. Възможно е, това да е така нареченият Blackforest, дълго спряган като 10-инчов PlayBook.

    Изтеклата информация включва още няколко продукта, за които няма почти никаква информация. Споменати са имената Nashville, за представяне между втората и третата четвърт, както и Naples, планирано за трета или четвърта четвърт на годината. Вероятно устройствата са все още в разработка и не е ясно какво ще могат да предложат на потребителите.

    Плановете на RIM за 2013 година, изглеждат леко рехави. Най-вероятно от компанията се опитват да предложат повече качеството, отколкото количество. Дори да е така, късното излизане на продуктите, може да се окаже фатално. Хайнс наскоро заяви, че компанията ще поддържа по малко устройства, но по-качествени на пазара. Този подход се използва вече от доста производители на смартфони, въпреки, че само времето ще покаже, доколко е успешна тази стратегия в конкретния случай и дали RIM ще оцелеят през този период на промяна.

    BlackBerryOS