RIM предлага безплатни приложения на своите потребители

    Миналата седмица RIM имаше проблеми с BlackBerry услугите. В продължение на няколко дни имаше прекъсвания на BlackBerry услугите и потребителите нямаха достъп до BBM, email-и и други услуги. Това беше доста неприятно за тях. Mike Lazaridis, основател и co-CEO на RIM, се извини на потребителите за лошото качество на услугите на RIM за тези няколко дни:

    Аз съм Mike Lazaridis, основател на Research In Motion. От стартирането на BlackBerry през 1999, моята цел беше да предоставя надеждни комуникации по целия свят в реално време. Не постигнахме своята цел тази седмица. Дори не бяхме близо. Извинявам се за прекъсванията в услугите тази седмица. Разочаровахме много от Вас. Но нека да Ви уверя, че работим денонощно, за да оправим нещата. Очаквате повече от нас. И аз очаквам повече от нас.

    Днес, RIM обяви, че ще предложи на своите потребилите безплатен достъп до premium приложения. В изявление компанията обяснява, че този жест е израз на признателност за търпението, което BlackBerry потребителите са показали по време на инцидента. За момента компанията предлага 12 приложения (общата им цена е около 100 долара):

    SIMS 3 – Electronic Arts
    Bejeweled – Electronic Arts
    N.O.V.A. – Gameloft
    Texas Holdem Poker – Gameloft
    Bubble Bash 2 – Gameloft
    Photo Editor Untimate – Ice Cold Apps
    DriveSafe.ly Pro – iSpeech.org
    Nobex Radio Enterprise – iSpeech.org
    Shazam Encore – Shazam
    Vlingo Plus: Virtual Assistant – Vlingo

    Приложенията ще могат да бъдат сваляне от BlackBerry App World в продължение на 4 седмици. Първите приложения ще бъдат достъпни за потребителите от 19 Октомври. По-късно ще бъдат добавени и други приложения. Потребителите ще могат да свалят приложенията до 31 Декември 2011 година. Може да има разлики в различните райони и мобилни оператори.
    Корпоративните клиенти на RIM ще получат един месец безплатна техническа поддръжка.