RIM ще лицензират BlackBerry 10

    От Bloomberg съобщават, че Research In Motion (RIM), наистина ще лицензират BlackBerry 10, като по този начин ще се отдалечат от производсвото на мобилни телефони. Торнстен Хейнс е казал пред тях следното:

    “QNX вече е лицензирана в автомобилния сектор. Ако решим, можем да направим същото и с BlackBerry 10.”

    BlackBerry 10 е базирана на QNX, който се използва в абтомобилния сектор, ядрените централи и военните безпилотни самолети.

    В случай, че RIM пуснат новата си платформа за останалите производители за мобилни устройства, това би довело до увеличаване на увереността на инвеститорите в бъдещето на RIM.

    Торнстен Хейнс казва още:

    “Ние сме тук, за да победим. Не се борим за трето или четвърто място.”

    BlackBerry 10 представлява нов старт за RIM. Има подобрен Web браузър и възможност за превключване между приложенията, докато те работят във фонов режим. Става въпрос за така нареченият full multitasking (пълен мултитаскинг), за който стана дума, че ще присъства и при моделите с Windows Phone 8 операционната система. Напомняме Ви, че iOS и Android държат във фонов режим, само определени протоколи (като VoIP например), за да се освободи RAM. По този начин донякъде се решава и проблема с издръжливостта на батериите при мобилните устройства. Интересно е как ще се държат бъдещите устройства с BB10 и WP8 от тази гледна точка..

    Използването на BlackBerry 10 от други производители би привлякло повече потребители и разработчици на приложения за новата операционна система. Приложенията за BB10, ще окажат ключова роля за успеха на новата платформа.