RIM с нов изпълнителен директор

    През 1984 година Mike Lazaridis основава Research In Motion. През 1992 година се присъединява и Jim Balsillie. От тогава двамата заедно управляват канадската компания, производител на BlackBerry устройствата.

    Thorsten Heins е германец. Той работи в Siemens в продължение на 23 години. В RIM той започва работа през 2007 година на поста Главен оперативен директор, като отговаря за хардуера, софтуера и продажбите в компанията. Сега той е изпълнителен директор на RIM, на мястото на Mike Lazaridis и Jim Balsillie.

    RIM е публикувал кратко видео, в което новият изпълнителен директор на компанията, Thorsten Heins, показва ентусиазъм относно пътят пред RIM.

    В конферентен разговор Thorsten Heins сподели, че BlackBerry 10 смартфоните ще имат Android Player, който ще им позволи да използват Android приложения. Въпросните Android приложения преди това трябва да са претърпели определени действия от страна на своите разработчици. Въпреки, че тези действия не са много или сложни, все пак трябва да се извършат, което означава, че броят приложенията няма да бъде твърде голям.