RIM отговаря на отвореното писмо

    Показахме ви отвореното писмо до ръководството на RIM, което се появи в нета преди няколко дни. Това отворено писмо е написано от анонимен служител на RIM, заемащ висока длъжност в компанията. Писмото е адресирано до двамата CEO-та на RIM и в него са посочени слабостите на компанията. Ето отговорът на RIM:

    „Отворено писмо“ до висшия мениджмънт на RIM беше публикувано анонимно в мрежата днес и то беше приписано на анонимен човек, описан като „служител от високо ниво“. Доста трудно е да отговориш на анонимен коментар и е изключително трудно да повярваш, че „служител от високо ниво“ с добра позиция в компанията би избрал да публикува анонимно писмо в мрежата, вместо да привлече останалите изпълнителни директори по конструктивен начин, но независимо дали писмото е реално или фалшиво, преувеличено или написано със скрити мотиви, трябва да кажем, че висшият мениджмънт екип на RIM напълно осъзнава и реагира агресивно, както на предизвикателствата, така и на възможностите пред компанията.

    RIM наскоро потвърди, че приближава краят на голям бизнес и технологичен преход. Въпреки, че този преход отне повече време от очакваното, в компанията се усещат голямо вълнение и оптимизъм относно новите продукти, които са подготвени за следващите месеци. Съществува фундаменталната бизнес реалност, след дълъг период на хипер растеж (по време на който RIM почти увеличи четири пъти своя размер само за последните 5 години), стана необходимо за компанията да рационализира своите операции, за да развие своя бизнес и той да бъде печеливш, докато търси нови стратегически възможности. Управленският екип на RIM приема сериозно тези предизвикателства и активно отговаря на ситуацията. Компанията има солиден бизнес и финансова позиция да се справи с възможностите пред нея със солиден баланс (има почти 3 милиарда долара в кеш и няма дългове), добра рентабилност (новите нетни приходи на RIM за последното тримесечие са в размер на 695 милиона долара) и съществен международно растеж(международните приходи за първото тримесечие са нарастнали с 67% спрямо същото тримесечие за предходната година). На практика, докато нарастването в САЩ е намаляло, RIM е доставил 13.2 милиона BlackBerry смартфона през последното тримесечие (което означава около 100 смартфона в минута, 24 часа на ден) и RIM е по-решен от всякога да служи на своите лоялни клиенти и партньори по света.