Samsung DeX вече работи като приложение в Windows и macOS

Samsung DeX в топ смартфоните на Samsung, позволява да превърнете смартфона си в компютър и да работите на по-голям екран. Първоначално, DeX изискваше да свържете смартфона към докинг станция, а по-късно просто през USB-C към HDMI кабел.

С Galaxy Note 10, Samsung DeX вече поддържа и нов режим на работа, който позволява операционната система на домашния Ви компютър и тази на смартфона – да съществуват едновременно на един екран. А това е доста удобно.

Новата функция работи както на Windows, така и на macOS. Интерфейсът е същия като при предишните версии, но сега се изпълнява като приложения в средата в която работите (Windows или macOS). Това от своя страна позволява да взаимодействате със софтуера на смартфона – да “влачите” файлове от компютъра към смартфона например.

Все още, връзката между смартфона и компютъра се осъществява чрез Type-C към HDMI кабел. Надяваме се, че Samsung работят и над безжично решение, но поне за момента такова няма.

За да използвате новия режим на работа на DeX, трябва да притежавате Galaxy Note 10 и да изтеглите приложение за домашния компютър (Windows или macOS). Най-вероятно, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy Note 9 ще получат ъпдейт и също ще могат да работят по този начин, но поне за момента не се споменават детайли по темата.