[Press Release] Samsung Electronics Bulgaria представи e- Board

    В рамките на 8-та Национална конференция по е-образование Samsung Electronics представи в България своя нов продукт – e- Board. Продуктът е част от световната инициатива на Samsung – Smart School, която цели да интегрира иновативните технологични решения в образователните системи и да осъвремени и подобри качеството на обучението. Той представлява интерактивна дъска, създадена, за да подобри средата в класната стая. Дъската се предлага с размери 65 и 75 инча и е съвместима с устройствата Galaxy Note и Galaxy Tab, както и с лаптопи.

    „Интерактивната дъска е идеално решение за училищата, тъй като позволява активно участие на децата, лесна, удобна и забавна работа в екип и обратна връзка в реално време за всички задачи, които те изпълняват. С помощта на e-board преподавателят може да контролира заниманията на учениците, като избира кога да им осигури или прекрати достъпа до устройствата (изпълняващи ролята на тетрадка и учебник едновременно), до интернет или до различни приложения”, разказа Владислав Петков от българския клон на Samsung Electronics.
    В допълнение, преподавателят може и да наблюдава какво прави всеки в стаята. Освен това, интерактивната дъска позволява споделянето на съдържание, тоест, ако един ученик например решава задача на дъската, всички останали имат същата задача пред себе си или могат да участват в решението през своите устройства чрез специално разработен от Samsung софтуер. Това би могло да елиминира много проблеми, свързани с концентрацията на класовете и ангажирането на всички ученици в общо занимание.

    Samsung представи иновативния си продукт по време на сесията „СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В КОНТЕКСТА НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ – ЧАСТ II”. Националната конференция по е-образование е организирана от ICT Media съвместно с МОМН, Съвета на ректорите, Парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, както и Столична община. По време на своето осмо издание тя потърси новите проявления на е-образованието, новите перспективи за прилагането на иновациите в реалния обучителен процес, обърна внимание на възможностите за интегриране в образованието на всички групи от обществото чрез нови технологични методи и обсъди ползите от е-учебниците с учители и ученици. Темата за модерното образование събра държавните и местни институции, основните и средни училища, университетите, библиотеките и, разбира се, ИКТ бизнеса за един ден, за да обсъдят в каква посока и по какъв начин се развива образованието у нас.