Samsung Galaxy Fold Lite ще струва 1100 долара и ще работи със Snapdragon 865?

Според информация в мрежата, Samsung подготвят нов Galaxy Fold Lite сгъваем смартфон, който ще бъде представен заедно с новия Galaxy Fold 2. Причината за подобен ход е, че Galaxy Fold 2 ще бъде само с около 100 долара по-евтин от оригиналния Galaxy Fold, а това си е висока цена за много потребители. Новият Galaxy Fold Lite пък, ще струва 1100 долара.

В случай, че информацията е вярна, стартовата цена ще бъде колкото тази на Galaxy S20+ и феновете на компанията ще могат да избират между емблематичната Galaxy S и иновативната Galaxy Fold серия, без да се притесняват от цената.

Виж още:  Ето как ще изглежда Galaxy S21 Fan Edition

Max Weinbach смята, че Galaxy Fold Lite ще работи с мрежи до 4-то поколение включително (няма да поддържа 5G мрежи) и ще има по-малък “външен дисплей”, като този в Galaxy Z Flip.

Добрата новина е, че Galaxy Fold Lite ще работи със същия чипсет, като този в Galaxy Fold 2 – Snapdragon 865. Що се отнася до вградена памет – очаква се, да има версия с до 256GB. Друг важен момент е, че Galaxy Fold Lite няма да има ултра-тънко стъклено покритие на дисплея, като в оригиналния Galaxy Fold.

Разбира се, информацията не е официална. Би било интересно, да видим по-евтин сгъваем смартфон с този форм фактор, но кое знае…

Виж още:  Новите смартфони на Samsung увеличиха с 44% печалбата на компанията