Samsung Galaxy S9+ видео ревю или един голям ПЛЮС за Samsung

С огромно нетърпение, очаквахме Galaxy S9 или Galaxy S9+ за ревю. Въпреки, че двата смартфона изглеждат почти идентично с миналогодишните модели, те са ъпгрейди в почти всяко едно отношение.

Вижте видео ревюто на Galaxy S9+ по-горе, а надолу – прочетете личното мнение на Николай Великов.

Основни акценти в Samsung Galaxy S9+

 • Android 8 (Oreo)
 • 158.1mm x 73.8mm x 8.5mm, 189 грама, IP68 сертифициран
 • 6.2 инчов Quad HD+ Super AMOLED дисплей, извит от двете страни, съотношение на страните 18.5:9, HDR10, Video Enhancer
 • осемядрен Exynos 9810 чипсет от Samsung (4х 2.8GHz Quad + 4х 1.7GHz), 10nm, 64-bit
 • 6GB RAM
 • 64GB, слот за microSD карти (до 400GB)
 • две основни камерти на гърба с OIS – 12MPx с променлива бленда (F/1.5 + F/2.4) + телефото 12MPx, автофокус, F2.4
 • 8MPx (F/1.7) селги камера с автофокус
 • 3 500 mAh батерия
 • бързо зареждане, бързо безжично зареждане
 • сензор за сканиране на ириса на очите, сензор за пръстови отпечатъци, лицево разпознаване, Intelligent Scan технология
 • стерео високоговорители, настроени от AKG, Dolby Atmos

Лично мнение

Николай Великов

Въпреки, че Galaxy S9 и Galaxy S9+ изглежда почти идентично с S8 и S8+ от миналата година, те са важни ъпгрейди за Samsung.

Във видеото по-горе съм се опитал да обясня всичко, но като цяло Galaxy S9 и Galaxy S9+ надграждат S8 и S8+ в няколко важни параметъра:

Дизайн

По-тънки рамки под и над дисплея, нова рамка от алуминий клас 7000 и най-важното използваем сензор за пръстови отпечатъци.

Дисплей

Super AMOLED дисплеите на Galaxy S9 и Galaxy S9+ са още по-добри, изобразяват още по-реални цветове. Според displaymate – това са най-добрите дисплеи в Android смартфон.

Стерео високоговорители

Най-после, Galaxy S9 и Galaxy S9+ имат стерео високоговорители. Крайно време беше. Според Samsung, звукът е с до 40% по-силен от този в Galaxy S8 и Galaxy S8+. В проценти не мога да го потвърдя, но със сигурност е по-силен, по-плътен и не изкривява при максимално увеличение.

Хардуер

Тук предполагам, не сте и очаквали друго. Новият Exynos 9810 е достатъчно голям ъпгрейд, спрямо миналогодишния Exynos 8895 в S8/S8+. Никакви забележки на тема хардуер.

По-важното в случая е, че тази година Samsung отдалечават Galaxy S9+ от стандартния Galaxy S9. S9+ вече идва с 6GB RAM, а S9 е с 4GB RAM. Тази разлика е важна за потребителите и още по-важна за Samsung. Тя представлява първата стъпка на компанията към увеличаване на продажбите.

Камери

Тук промените са най-значими. И не става въпрос за предната камера… Galaxy S9 и Galaxy S9+ имат 8MPx селфи камера с F/1.7 бленда и автофокус. Добавени за AR Emoji и Inteligent Scan екстрите, но там всичко е ниво софтуер, докато хардуерът е като този в Galaxy S8 и Galaxy S8+ от миналата година. Лично аз, не съм впечатлен от тези “екстри”.

Можете да си създавате собствено AR Emoji. Отново – не съм впечатлен. Не работи толкова добре, колкото в iPhone X (все пак, там има куп допълнителен хардуер, който се грижи за това). В Galaxy S9 и Galaxy S9+ няма такова нещо и не им се е получило.

Заедно с AR Emoji-тата, можете да си създатете и собствени стикери (на базата на Вашето AR Emoji). Това са малки гифчета, които са ОК. Те стават. Просто ако изпращате на някой от познатите си подобен стикер (от Вашите) – обяснете му, че това на стикера сте Вие.

Основната камера обаче е силен ход на Samsung. Променливата бленда на основната 12MPx камера им осигурява комфортна преднина пред конкуренцията (вижте повече във видеото по-горе) и невероятно поле за изява на тема маркетинг. И те го правят – “Претворената камера” е основният слоган на новите флагмени.

F/2.4 бленда
F/1.5 бленда

Друга новост са Super Slow Motion видеата (720p @960fps). Те са изключително яки. Ще Ви харесат със сигурност.

Още по-важното е, че тази година Galaxy S9+ надгражда стандартния Galaxy S9 по още един параметър – има втора камера на гърба (12MPx, OIS) и осигурява портретен режим на снимане и двукратно приближение без загуба на качеството.

Тази година, Плюсът означава нещо!

Камерите на Galaxy S9 и Galaxy S9+ са страхотни. Нищо ново под слънцето. Винаги са били (поне през последните 2-3 години).

Лично за мен, най-важният и стратегически момент в Galaxy S9 серията на Samsung е, че тази година – ПЛЮСЪТ означава нещо…

Samsung са разграничили Galaxy S9+ от Galaxy S9 и на тема камера (освен повечето RAM памет). Galaxy S9+ вече има втора камера на гърба, която му осигурява портретен режим на снимане и двукратно приближение без загуба на качеството.

Отдалечаването на Galaxy S9+ от Galaxy S9 би трябвало да изиграе огромна роля за Samsung. Galaxy S9+ без съмнение е по-добрият избор тази година и вярвам, че ще се продава. Много. Много повече от Galaxy S9. Това ще увеличи средната продажна цена на новото дуо и ще се отрази положително на печалбата на компанията. И така трябва да бъде (светъл пример от Apple и разграничаването на iPhone 7 Plus от iPhone 7, преди две години).

Galaxy S9 и Galaxy S9+ без съмнение са супер. Не съм сигурен, дали трябва да ъпгрейдвате от Galaxy S8 или Galaxy S8+.

Убеден съм обаче, че ако Ви предстои покупка на нов смартфон във високия клас – Galaxy S9 и Galaxy S9+ са супер. Особено Galaxy S9+.

Видео ревюто е заснето със съдействието на Citytel.bg. На сайт им, можете да видите актуалните цени на Galaxy S9 и Galaxy S9+.

Цени на оригиналните калъфи за Galaxy S9 и Galaxy S9+