Samsung Galaxy Tab 10.1 е забранен в Европа

    Всичко започна през месец април, когато Apple заведе дело срещу Samsung, че най-нахално е копирал дизайна на техния таблет, т.е. че дизайнът на Galaxy Tab копира дизайна на iPad. В отговор на това Samsung заведе дело срещу Apple за нарушаване на патенти. И нещата продължиха в същия дух. Заради съдебните битки с Apple Samsung реши да не продава Galaxy Tab 10.1 в Австралия. А сега научаваме, че има забрана за продажбата му и в Европа. Apple се опитва да получи забрана за продажбата на таблета и в САЩ.

    Независимо доколко основателни са исканията на Apple, резултатът от тези съдебни битки е във вреда на обикновените потребители. От една страна компаниите влагат много време и усилия, за съдебните битки, вместо за разработване на нови продукти и усъвършенстване на съществуващите. От друга страна, в резултат на тези забрани потребителите от Европа и Австралия няма да имат възможност да използват Galaxy Tab, а това, според доста хора, е най-готиният Android таблет на пазара. Възможно е съвсем скоро и в САЩ да бъде забранена продажбата на Galaxy Tab 10.1, което също няма да бъде добре за потребителите.

    Тези забрани ще окажат силно отрицателно влияние върху производителя на Galaxy Tab – Samsung. Това е един от най-големите производители на смартфони и таблети и той предлага някои страхотни устройства на потребителите.