Samsung Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 издигат Galaxy AI на следващо ниво

Samsung Electronics представи новите си модели сгъваеми смартфони Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6, заедно с новите слушалки Galaxy Buds3 и Galaxy Buds3 Pro по време на събитието Galaxy Unpacked в Париж.

По-рано тази година Samsung даде началото на ерата на мобилния AI със силата на Galaxy AI. С представянето на новата Galaxy Z серия, Samsung отваря нова страница в еволюцията на Galaxy AI, като използва най-гъвкавата форма, перфектно създадена, за да направи възможни разнообразни мобилни изживявания. Дали ще ползваш огромния екран на Z Fold, функцията FlexWindow на Z Flip или ще вземеш най-доброто от иконичния Flex режим, Galaxy Z Fold6 и Flip6 ти предоставят повече възможности да използваш максимално силата на AI. Стъпвайки на основата на иновациите на Samsung във формата на мобилните устройства, Galaxy AI осигурява мощно, интелигентно и устойчиво гъвкаво изживяване, за да ускори идването на нова ера в комуникациите, продуктивността и креативността.

„Дългата история на Samsung в иновациите ни позволи да бъдем водещи в областта на мобилните устройства, още когато създадохме сгъваемите смартфони и навлязохме в мобилната AI ера. Сега с вълнение обединяваме тези две допълващи се технологии и отваряме нови възможности за потребителите по света“, каза ТМ Рох, президент и ръководител на Mobile eXperience Business в Samsung Electronics. „Нашите сгъваеми устройства отговарят на уникалните нужди на всеки човек, а сега благодарение на силата на Galaxy AI, Samsung осигурява невиждано досега мобилно изживяване.“

Непрестанните иновации на Samsung при мобилните устройства позволиха създаването на най-тънката и най-лека Galaxy Z серия досега, оптимизирана за подобрено ползване в движение. Перфектно симетричният дизайн със стилни прави ръбове придава естетически елегантен завършек, докато новото съотношение на външния екран на Galaxy Z Fold6 осигурява по-естествено изживяване при гледане тип „лента“. Освен подобренията в дизайна, новата Galaxy Z серия е проектирана за още по-добра издръжливост, като ти осигурява повече спокойствие. Пантата със структура с два улея е допълнително подсилена със сгъваем ръб, който по-добре поема натиска от външни въздействия. Освен това, подобрените слоеве на основния екран помагат да се намали видимата гънка на екрана, докато подобряват издръжливостта му. Най-новата Galaxy Z серия също е снабдена с подобрени покрития Armor Aluminum и Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, като това я прави най-издръжливата Galaxy Z серия досега.

Освен надеждността, всеки елемент от Galaxy Z серията е също достатъчно мощен. Както Galaxy Z Fold6, така и Flip6 са базирани на мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 3 за Galaxy, най-мощният Snapdragon мобилен процесор досега, съчетаващ най-доброто CPU, GPU и NPU представяне. Процесорът е оптимизиран за AI обработка и осигурява подобрена графика заедно с подобрено цялостно представяне. Усъвършенстваната система за охлаждане позволява максимално добро изпълнение с по-голяма охлаждаща камера при Galaxy Z Fold6 и за първи път досега охлаждаща камера при Galaxy Z Flip.

Galaxy Z Fold6: Продуктивност на голям екран, подобрена от AI

Galaxy Z Fold6 предлага богат набор от функционалности и инструменти, базирани на AI, които осигуряват максимална продуктивност на голям екран.

Функцията Note Assist на Samsung Notes предлага превод, обобщение на информацията и автоматично форматиране за лесно водене на бележки по време на срещи. Освен това, нововъведената функция за транскрибиране позволява транскрипция, превод и обобщение на гласови записи директно в Notes. Текстовете в PDF файлове могат да бъдат превеждани и да се налагат плътно върху предназначеното за тях място, когато се отваря файлът с PDF overlay translation функцията в Notes, която дори поддържа текст в изображения и графики. Нововъведената функция Composer от Samsung Keyboard генерира предложен текст на базата на прости ключови думи за имейл приложения и поддържани социални мрежи. Специално за социалните мрежи, функцията Composer създава текст, който отразява обичайния стил на писане на база на анализ на предходни постове. В допълнение, работата със стилусът S Pen достига следващо ниво, срещайки се с възможностите на Galaxy AI на екрана на Galaxy Z Fold6. Съвсем новата функционалност Sketch to image ти дава възможност да създаваш изключително детайлни произведения на изкуството с опциите за генериране на изображение, докато просто си рисуваш върху снимка от галерията или Note screen.

Galaxy Z Fold6 ти позволява да развиеш начина, по който работиш, забавляваш се и се информираш благодарение на дългогодишното партньорство на Samsung с Google. Най-новото приложение Google Gemini app е напълно интегрирано в новата Galaxy Z серия, като ти предоставя личен асистент, задвижван от AI директно на телефона. Само плъзгаш пръст по ъгъла на екрана или казваш “Hey Google” и можеш да активираш Gemini функционалностите, които ще ти осигурят помощ с писане, учене или планиране. Gemini е интегриран с някои от любимите ти Google приложения, като така лесно се организират например перфектната програма за пътуване, като получаваш информация в реално време за полетите и хотелската резервация, набелязваш най-интересните забележителности и най-удобния начин да стигнеш до тях с помощта на Google Maps. Когато например търсиш повече информация за K-pop музикален видеоклип, който гледаш в момента в YouTube на големия основен екран на Galaxy Z Fold6, можеш да активираш Gemini overlay в многоекранен режим на разделен екран, за да задаваш въпроси. Ако си любопитен за това кой е изпълнителят във видеото, само натисни и задръж home бутона и огради, подчертай или натисни на конкретното място върху екрана и Circle to Search ще ти даде моментални резултати.

Виж още:  Samsung Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra идват с още повече интелигентни възможности за грижа за здравето

Galaxy AI подобрява комуникацията без ограничения при Galaxy Z Fold6. Като се възползва максимално от формата и двата екрана на устройството, функцията Interpreter идва с нов режим за разговори, който позволява на двете страни удобно да наблюдават превода на основния и външния екран за по-естествено общуване. Има възможност и за еднопосочен превод, така че лесно да разбираш, когато слушаш например лекция или презентация на чужд език. Функцията Live Translate, която превежда телефонни разговори директно на устройството в реално време, сега също е разширена извън собственото приложение за разговори на Samsung към селекция от популярни приложения на трети страни.

От заснемане през редактиране и гледане на изображения, задвижваният от AI инструмент ProVisual Engine на Galaxy Z Fold6 разгръща креативността в максимална степен. Подобреното изживяване при редактиране на изображения с Photo Assist на голям екран помага с лекота да създаваш съдържание на професионално ниво. Portrait Studio създава разнообразие от различни портретни стилове като 3D комикс или стил водни бои за повече възможности за творчество. А ако искаш да се наслаждаваш на всяка секунда с по-детайлно изображение, Instant Slow-mo ти позволява на момента да забавиш създаването на видео, като генерира допълнителни кадри, докато осигурява плавно изживяване при гледане. Осигурена е и опцията да запазваш или директно да споделяш видеата си със семейство и приятели, за да им се радват и те.

Galaxy Z Fold6 не само ти позволява да създаваш съдържание, но и да му се наслаждаваш по най-добрия начин. Новият Galaxy Z Fold6 предлага подобрено гейминг изживяване на базата на мощния чипсет и 1.6 пъти по-голямата охлаждаща камера, която позволява да играеш по-дълго. Реалистичната графика се поддържа от Ray Tracing и оживява на 7.6-инчовия екран, който се отличава с яркост до 2,600 нита за гейминг, който напълно те потапя в играта.

Galaxy Z Flip6: Неповторимо изживяване, създадено специално за теб

Новият Galaxy Z Flip6 не само е оптимизиран за повече преносимост, но предлага разнообразни нови възможност за творчество и персонализация, така че да извлечете най-доброто от всеки момент.

Външният 3.4-инчов Super AMOLED FlexWindow екран е подобрен, като поддържа функции, базирани на AI, без да е необходимо да се отваря устройството. Когато си в движение, можеш да отговаряш на съобщения с шаблонни отговори благодарение на Suggested replies, като на базата на анализ на последните ти съобщения се предлага конкретен отговор. С помощта на Galaxy AI, можеш да вземеш максимума от мобилното ти устройство с джобен размер и много от тези удобни функционалности са достъпни на FlexWindow. FlexWindow осигурява достъп до известия от Samsung Health и позволява да подбереш следващата песен, която искаш да чуеш на музикалния контролер. Освен това, FlexWindow предлага повече добавени елементи отвсякога и позволява да проверяваш информацията от различни източници едновременно.

Не бихме имали истински Galaxy Z Flip без възможността по разнообразни начини да се персонализира устройството. Благодарение на базираната на AI функция Photo Ambient , тапетът може да се сменя в реално време в зависимост от времето и атмосферните условия. Можеш да създадеш и унифициран изглед и усещане с предложените опции за структуриране на екрана чрез анализ на тапета — например да преместиш часовника и да смениш цвета на рамката, за да бъдат в синхрон с фоновото изображение.

Креативността също излиза и отвъд FlexWindow. FlexCam продължава да осигурява най-гъвкавото изживяване при заснемане и дава нови опции да развихриш творчеството си. С новия Auto Zoom, FlexCam автоматично открива най-доброто кадриране за снимката ти, като разпознава обекта в кадър, приближава или отдалечава преди да направи нужните настройки. По този начин няма да е нужно да избираш кой приятел да ти помогне за снимката и ще имаш най-добрия фон за кадъра, като правиш всичко това със свободни ръце.

Новите сензори на камерата – 50MP широкоъгълен и 12MP ултра широкоъгълен осигуряват подобрено изживяване с кристално ясни детайли на изображенията. Новият 50MP сензор поддържа 2x оптично приближение за снимки без „шум“, като има опция и за AI приближение за усъвършенствано заснемане с до 10x приближение. Наборът от функционалности Nightography е подобрен с video HDR, за да заснемаш по-впечатляващи видеа дори и при слаба светлина, като са осигурени повече възможности благодарение на партньорствата с популярни приложения и социални мрежи. Функцията за нощни снимки сега е достъпна в Instagram, така че можеш да снимаш невероятни кадри през нощта и да ги изпратиш като съобщение или споделиш директно, докато си в приложението.

Можеш да продължиш да използваш всички възможности за творчество и персонализация на Galaxy Z Flip6, без да се притесняваш за живота на батерията, тъй като вече времето за ползване е по-дълго благодарение на хардуерна и софтуерна оптимизация.

Сигурност, на която можеш да се довериш, контролирана от теб

Galaxy Z Fold6 и Flip6 са подсигурени със Samsung Knox, най-високата степен на защита на Samsung Galaxy устройства, представляваща многослойна платформа за сигурност, създадена, за да защити критичната информация и да предпази устройството от нерегламентиран достъп открай докрай, да разпознава заплахи в реално време и да осигури комплексна защита. В ерата на AI, ангажиментът на Samsung да гарантира на потребителите множество възможности за избор за устройствата им е по-голям отвсякога, затова всеки има пълен контрол над това как позволява на данните от устройството му да подобрят AI изживяването чрез Galaxy AI настройки. Като добавено ниво на защита, Enhanced Data Protection предлага криптиране открай докрай, когато правиш резервни копия на данни, синхpонизираш или възстановяваш свои данни към Samsung Cloud. Новата Galaxy Z серия е подсигурена и от дългия списък от функционалности за сигурност и поверителност на Samsung включително Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, пароли, Secure Wi-Fi, и Private Sharing в Quick Share.

Виж още:  Samsung Galaxy Ring, Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra идват с още повече интелигентни възможности за грижа за здравето

Стремежът към устойчиво бъдеще продължава

Най-новата Galaxy Z серия затвърждава ангажиментa на Samsung да прави повече за хората и планетата с по-малко, като преосмисля начина, по който мобилните технологии се създават и опаковат. Samsung продължава да надгражда обема на рециклирани материали, използвани в Galaxy Z Fold6 и Flip6, като това са първите модели на компанията, които идват с компоненти от рециклирано злато и мед.

По-рано тази година, Samsung включи рециклирани материали като кобалт и редки земни елементи в серията Galaxy S24, като всички те могат да бъдат открити и в компонентите на Galaxy Z Fold6 и Flip6, заедно с рециклирана пластмаса, алуминий и стъкло. Galaxy Z Fold6 и Flip6 пристигат в опаковка, произведена от 100% рециклиран хартиен материал и с предвидени 7 обновления на операционната система и 7 години обновления на сигурността .

Серията Galaxy Buds3: По-голям обхват на свързаното изживяване чрез Galaxy AI

Със силата на Galaxy AI, серията Galaxy Buds3 носи ново комуникационно изживяване. Ако посещаваш урок по чужд език, можеш да включиш Interpreter в режим на слушане на Galaxy Z Fold6 или Flip6 в комбинация с Buds3 серията безжични слушалки. Така можеш да слушаш лекцията, преведена директно през слушалките, като преодоляваш с лекота езиковите бариери в обучението ти. Можеш само да кажеш две думи през Voice Command и така да контролираш функции, като да пускаш или спираш музиката, без физически да докосваш слушалките или телефона. Звукът може също интелигентно да се оптимизира, независимо от това как носиш своите Buds. Микрофоните в Buds3 серията анализират едновременно звука от устройството и околния шум в реално време, за да подобрят звученето и качеството на активното шумопотискане (ANC) чрез Adaptive EQ и Adaptive ANC. За допълнително удобство, когато слушаш музика, твоите Galaxy Buds3 Pro непрекъснато анализират и идентифицират околния шум, докато автоматично настройват оптималното ниво на звука, без да се налага да правиш ръчни настройки благодарение на Adaptive Noise Control, Siren Detect и Voice Detect.

Серията Galaxy Buds3 е създадена на базата на разнообразие от събрани статистически данни и идва с нов преосмислен дизайн за още по-удобно прилягане. Отличителната форма е насочена към потребителите, които държат на стила на устройствата с ултра елегантен, изчистен и модерен стил, допълнен от Blade Lights.Този нов дизайн позволява по-интуитивно изживяване, като позволява слушалките да се контролират само чрез пощипване или плъзгане нагоре или надолу върху издължената част, като това осигурява удобство и повече естетика едновременно. Galaxy Buds3 и Buds3 Pro предлагат два целенасочено създадени дизайн варианта. Buds3 Pro са канален тип за тези, които търсят потапящо звуково изживяване, докато Buds3 са отворен тип за тези, които предпочитат да използват слушалките в най-разнообразни ситуации за по-дълъг период от време.

Galaxy Buds3 Pro разполагат с подобрен хардуер за премиум звуково изживяване, включително подобрени 2-посочни говорители с planar tweeter за фин, прецизен обхват и възпроизвеждане на високите тонове и двойни усилватели за кристално ясен звук в движение. Благодарение на Ultra High Quality звучене, което поддържа удвоена честота с SSC кодек, можеш да слушаш всеки източник на качествено звуково съдържание и да чуваш точно това, което трябва, като се наслаждаваш на превъзходен детайл на всеки звук. Това ниво на качеството на звука обхваща също и телефонните разговори. Чрез предварително създаден модел, базиран на машинно самообучение, серията Buds3 може да възпроизведе оригиналния глас на говорещия в различна звукова среда, докато осигурява богат и естествен разговор — подобно на високото качество на разговори през смартфон чрез функцията Super-Wideband разговор.

Наличност и кампания по предварителни поръчки

Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 са вече налични за предварителна поръчка в периода 10 – 23 юли в партньорската мрежа на Samsung както следва:

  • Купи Galaxy Z Flip6, върни стар телефон и получи 300 лв. отстъпка.
  • Купи Galaxy Z Fold6, върни стар телефон и получи 350 лв. отстъпка.

Пълните условия на кампанията могат да бъдат видени на www.samsung.com/bg/pre-ordergalaxy

Galaxy Z Fold6 се предлага в Сребристо, Морскосиньо и Розово, докато Galaxy Z Flip6 се предлага също в Синьо, Мента, Жълто и Сребристо, така че всеки да избере нюанс, който най-добре подхожда на персоналния му стил.

Серията Galaxy Buds3 се предлагат с ултра стилен, модерен и удобен дизайн в две разцветки, Сребристо и Бяло.

Официалните продажби на устройствата у нас стартират от 24 юли на препоръчителни цени, както следва:

  • Galaxy Z Fold6 (12GB+1TB) – 4 609 лв.
  • Galaxy Z Fold6 (12GB+512GB) – 4 139 лв.
  • Galaxy Z Fold6 (12GB+256GB) – 3 909 лв.
  • Galaxy Z Flip6 (12GB+512GB) – 2 579 лв.
  • Galaxy Z Flip6 (12GB+256GB) – 2 349 лв.
  • Galaxy Buds3 Pro – 489 лв.
  • Galaxy Buds3 – 349 лв.

За повече информация: Galaxy Z Fold6, Z Flip6, Buds3 и Buds3 Pro.