Samsung е най-големият производител на смартфони

    На страницата на Wallstreet Journal Europe е публикувана информация за продажбите на трите най-големи производители на смартфони през третото тримесечие на тази година. За този период Samsung е доставил 20 милиона смартфони, което прави компанията най-големия производител на смартфони за периода. За същия период Apple е доставил 17.1 милиона смартфони, което поставя компанията на второ място. Третото място заема Nokia с доставени 16.8 милиона смартфона.

    Предстои да видим представянето и излизането на пазара на новия смартфон на Apple, iPhone 4S, какъв ефект ще има върху продажбите. Дали той ще успее да направи Apple най-големият производител на смартфони през следващото тримесечие?

    В началото на годината Nokia беше най-големият производител на смартфони, но постепенно компанията започна да губи своя пазарен дял. По това време компанията реши да избере различна платформа, която да използва в бъдещите си смартфони, с надеждата да възвърне водещата си позиция на пазара. Nokia избра да използва мобилната платформа на Microsoft, Windows Phone. Все още чакаме компанията да представи своето първо WP устройство. Дали излизането на пазара на Nokia WP устройства ще промени пазарният дял на компанията? Дали през последното тримесечие на годината Nokia ще успее да заеме второ или първо място на пазара на смартфони?