Samsung ще покаже нов Galaxy Tab по време на MWC?

    Taylor Wimberly от androidandme.com смята, че знае какво ще покажат от Samsung по време на MWC. Според него, това ще бъде следващият Galaxy Tab таблет. Устройството ще има двуядрен 2GHz Exynos 5250 процесор, ще има екран с диагонал малко над 10“, който ще бъде с WXQGA (2560×1600 пиксела) резолюция. Операционната му система ще бъде Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

    Миналата година Samsung показа две устройства по време на Mobile World Congress – Galaxy S II и Galaxy Tab 10.1. Тази година изглежда, че компанията няма да представи Galaxy S III по време на MWC, но е доста вероятно да покаже наследник на Galaxy Tab 10.1.

    През ноември миналата година Samsung представи своя двуядрен 2GHz Exynos 5250 процесор.Това е първият мобилен процесор на компанията, който има ARM Cortex-A15 ядро. При изработването на процесорът е използвана новата 32nm High-K Metal Gate (HK/MG) технология на Samsung, използваща малко енергия. В чипът е включен и новият графичен процесор на ARM – Mali-T604.

    Наскоро Samsung обяви, че масовото производство на техния нов процесор ще започне през второто тримесечие на годината. Останалите производители на процесори ще пуснат в масово производство своите първи чипове, използващи Cortex-A15, в края на годината.

    Очакваме процесорите, използващи Cortex-A15 и Mali-T604 да работят два пъти по-бързо, да предават данни с много висока скорост (12.8 GB/s), да предложат 5 пъти по-добра графика, а батерията на устройството да издържа цял ден.