Samsung обвиняват коронавируса за слабите продажби на новата Galaxy S20 серия. И не са сами…

Коронавирусът се отразява негативно на почти всяка сфера от живота ни, включително на технологичния свят – отмени се Мобилния Конгрес в Барселона, прекратени или съкратени са всякакви бизнес пътувания, спрени или отложени са дори ъпдейти на операционни система при смартфоните… Разбира се, изключително негативно се отразява и при доставките и продажбите на технологични джаджи. Сега, Samsung обвиняват епидемията от коронавирус и за слабите продажби на Galaxy S20 серията в Южна Корея.

Според 9to5mac, Samsung са продали едва 70 800 единици от Galaxy S20 серията в първия ден от продажбите в страната. За сравнение, за първия си ден в продажба, Galaxy S10 серията се е продавала двойно повече – 140 000 броя.

Виж още:  [PR] А1 прави 5G по-достъпна с пет нови смартфона, които работят с новата мрежа

Обяснението на Samsung е: “Страхът от коронавирус и намаленията на телефони”

“Продажбите бяха повлияни от рязкото намаление на цените на телефоните и броя на посетителите в магазините на компанията, заради страха от заразяване от коронавирусна инфекция”

Galaxy S20 линията включва Galaxy S20 (999.99 долара в Корея), Galaxy S20+ (1199.99 долара в Корея) и Galaxy S20 Ultra (1399.99 долара в Корея), като на цените вероятно се мръщят дори най-лоялните фенове на компанията.

Samsung не са единствените, които се оправдават със спад в продажбите, заради коронавируса.

Apple например, очакват по-слаби продажби заради ограничения в снабдяването и очакваното произведено количество iPhone.

Microsoft също коментират, че продажбите им за третото тримесечие на фискалната 2020 година, ще бъдат по-ниски, заради прекъсната верига за доставки, отново заради коронавируса.

Виж още:  Galaxy Z Flip 3 може да премине в категорията на средния клас смартфони