Samsung планират смартфон с батерия, зареждаща се напълно за по-малко от 30 минути?

samsung

Samsung плануват да пуснат на пазара смартфон с нова технология графенова батерия, която може да се зареди напълно за по-малко от 30 минути. Очаква се това да се случи през 2020 или 2021 година. Информацията е от популярния лийкър Evan Blass, доказал се във времето с точните си прогнози.

Традиционните литиево-йонни батерии, обикновено се зареждат напълно за около час и половина. Най-бързото зареждане в момента е около 45W и предвид капацитета на батериите сега – зарежда напълно за около час. Т.е – евентуалните батерии, които ще зареждат напълно за под 30 минути, реално са сериозен ъпгрейд.

Evan Blass е публикувал следния туит (приблизителен превод):

“Литиево-йонните батерии са.. Неоптимални. Samsung се надяват да имат поне едно устройство през 2020 или 2021 година с графенова батерия. Тя ще може да се зареди напълно за под половин час”

Още през 2017 година, Samsung обявиха че работят над графенови батерии, като тогава казваха “На теория, графеновата батерия може да се зареди напълно само за 12 минути” (художествен превод).

Не пропускай:  Galaxy Note 20 серията, няма да има 100x Space Zoom

Новата технология за графенови батерии включва един слой въглеродни атоми от графит (известен като графен), който е “100 пъти по-ефективен от медта при провеждане на електричество”. Освен това, предава енергията “140 пъти по-бързо”, което го прави “идеален за материал за бързо зареждане”.

Все още няма информация, дали графеновите батерии в смартфоните, ще могат да предложат по-дълъг живот на батерията. Към момента, повечето смартфони трябва да се зареждат всеки ден, а тези с по-голям капацитет – веднъж на два дни. Батерия, която издържа повече и се зарежда по-бързо, би било пробив в индустрията.