Samsung с ултра-тънък 20MPx ISOCELL сензор за изображения на смартфони на цял безрамков екран

Samsung Electronics Co. Ltd., световен лидер в модерната полупроводникова технология, днес представи най-малкия си сензор за изображения с висока резолюция – ISOCELL Slim 3T2. И тъй като разполага с най-компактният сензор на изображението в индустрията с размери 1 / 3,4 инча (диагонал от около 5,1 милиметра), ISOCELL Slim 3T2, с размери от 0.8μm-пиксел, осигурява 20-мегапикселова (Mp) резолюция както за предните, така и за задните камери в най-елегантните смартфони от среден клас.

„ISOCELL Slim 3T2 е нашият най-малък и най-гъвкав 20Mp сензор за изображения, който помага на производителите на мобилни устройства да допринесат за различна потребителска стойност не само по отношение на производителността на фотоапарата, но и по отношение на функциите, включително хардуерния дизайн“, каза Джинъюн Куон, вицепрезидент от Системи и сензорен маркетинг LSI в Samsung Electronics. “Тъй като търсенето на все по-напреднали възможности за изображения в мобилните устройства продължава да нараства, ние ще продължаваме да преодоляваме границите в технологиите за сензорни изображения за все по-добро потребителско изживяване.”

С 20 милиона активни пиксела с размери 0.8μm, ISOCELL Slim 3T2 не само осигурява отлична яснота и детайлност. Той също така предлага висока прецизност на цветовете, като използва технологията ISOCELL Plus на Samsung, която позволява на сензорите да улавят и поемат повече светлинна информация за точно възпроизвеждане на цветовете, дори и при пиксели с размер под микрометър.

Не пропускай:  Samsung Pay Card - една цифрова карта за всичките Ви карти

С цел да се поддържат смартфони с най-новите функционалности на дисплея, като например „цялостен безрамков дисплей“ или „дизайн с прорез“, сензорите за изображения на предната страна трябва да намалят размера си, като същевременно могат да заснемат висококачествени изображения.1 / 3.4-инчовият 3T2 се вписва в малък модул, който прави повече място за дисплея. В допълнение на това, технологията на Samsung Tetracell, която обединява четири пиксела, за да работят като един, позволява на 3T2 да взема по-ярки и по-ясни снимки при настройки с ниска осветеност, тъй като светлочувствителността на решетката на цветовия филтър се увеличава до чувствителността на сензора за изображение от 1,6 μm пиксела при разделителна способност 5 MP.

Когато се използва в настройките за многокамерни устройства, насочени назад, за телефото решения, 3T2 използва RGB цветен филтър вместо Tetracell технология. Малкият размер на сензора за изображения също намалява височината на модула на теле-камерата с около седем процента в сравнение със сензора на Samsung от 1/3-инчов 20Mp, което позволява по-елегантен дизайн на смартфона. В сравнение с 13 Mp сензор със същата височина на модула, 20Mp 3T2 запазва 60% по-висока ефективна резолюция при 10x цифрово увеличение, което дава по-ясни и по-точни резултати.

Samsung ISOCELL Slim 3T2 се очаква да бъде в масово производство през първото тримесечие на тази година.