Samsung официално представя Galaxy Tab 8.9 и 10.1

    Samsung непрекъснато пуска нови мобилни продукти на пазара. Компанията официално представи две Galaxy Tab устройства по време на CTIA в Орландо, Флорида. Двата модела Galaxy Tab устройства са с размер на екрана 8.9” и 10.1”. Те са най-тънките мобилни таблети – дебелината им е само 8.6mm. И двата таблета използват TouchWiz интерфейс върху Android 3.0 Honeycomb платформа, която предлага подобрени мултитаскинг възможности, взаимодействие с потребителя и навигация.

    JK Shin, президент и управител на подразделението на Samsung за мобилни комуникации, казва: “Galaxy Tab 10.1 и 8.9 са забележителни примери на постоянните иновации на Samsung, те показват нашето желание да създаваме страхотни таблети, които отговарят на уникалните нужди на потребителите по света.” „Като комбинираме иновациите на Samsung в дизайна и екраните с нашето вълнуващо ново потребителско изживяване, ние създадохме нов клас продукти, които ще бъдат водещи на пазара на таблети.”

    Galaxy Tab 10.1 и 8.9 са най-тънките мобилни таблети в момента. Galaxy Tab 10.1 тежи 595 грама, а 8.9-инчовия модел – 470 грама. Малката дебелина на устройствата и малкото им тегло ги правят изключително мобилни.

    Двата нови модела Galaxy Tab таблети имат поддръжка на HSPA+ мрежи и скорости до 21 Mbps, Bluetooth, WiFi 802.11 a/b/g/n, които осигуряват големи скорости при сваляне и малко времето за трансфер. И двете устройства имат 1GHz двуядрен процесор за пълноценно мултимедийно и уеб изживяване.

    TouchWiz е направен с използването на Live Panel менюта, които позволяват на потребителите да персонализират нещата, които ще видят на своя начален екран. Могат да добавят снимки, любими уеб страници, информация от социални мрежи. Интерфейсът включва application tray, в който можете да видите често използваните неща като task manager, calendar, music player. Можете да ги стартирате, докато използвате и други тежки приложения, включително докато сваляте големи файлове и редактирате документи. Mini Apps Tray предлага удобство и гъвкавост, които до момента не са виждани в останалите таблети.

    И двата таблета имат Readers Hub и Music Hub, които дават незабавен достъп на потребителите до над 2.2 милиона книги, 2 000 вестника (на 49 езика), 2 300 списания (на 22 езика) и 13 милиона песни. Устройствата имат и Social Hub, който показва email-съобщенията, чат-съобщенията, контактите, календар-а и информацията от социалната мрежа в единен интерфейс. И двата таблета имат 3MP камера на гърба и 2MP камера, разположена в предната част на устройството. Потребителите могат да се насладят на безпроблемно 1080p HD видео и Flash изпълнение.

    И двете Galaxy Tab устройства включват водещи в индустрията решения, създадени за да дадат на корпоративните потребители и IT мениджърите по-високо ниво на сигурност. Те са разработени в сътрудничество с партньори като Cisco, Sybase, SAP и Citrix. Корпоративните мобилни решения на Samsung осигуряват гъвкавост и свързаност, които позволяват на потребителите да работят по-ефективно, докато са в движение.

    Galaxy Tab 10.1 има WXGA TFT LCD екран с резолюция 1280х800 пиксела и двуядрен 1GHz AP. Таблетът е дебел само 8.6 mm, а теглото му е 595 грама. Това е перфектното устройство, с което да споделяте и да се наслаждавате на медия съдържание заедно със своите приятели и семейство. Surround stereo говорителите и поддръжката на Flash 10.2 осигуряват на потребителите страхотно изживяване пир гледането на видео, филми и игрите.

    Galaxy Tab 8.9 е дебел само 8.6mm и тежи 470 грама. То е перфектното устройство за хората, които търсят по-голяма мобилност. Таблетът осигурява голяма мобилност без да прави компромиси в изживяването, което предлага на своите потребители, четенето и писането на email-и, четенето на електронни книги са невероятно удобни.

    Потребителите могат да избират от голям брой различни големини Galaxy Tab устройства – 10.1”, 8.9”, 7”. Samsung показва цялата серия Galaxy Tab устройства по време на CTIA, което се провежда в момента (от 22 до 24 март).

    Източник: www.samsungmobilepress.com