[Press Release] Samsung представя SamsungKNOX™ за безопасен BYOD

    Samsung KNOX е мобилно решение за работа и забавление.

    Samsung Electronics Co Ltd, глобален лидер в дигиталните медии и дигиталните технологии за конвергенция, представи Samsung KNOX, сигурно цялостно решение,което осигурява сигурна защита от хардуеъра до приложенията.

    KNOX включва Security Enhanced (SE) Android и услуги за цялостно управление, както в хардуеъра, така и в Andorid софтуера. Като приложение, KNOX предлага пространство за съхранение, което разделя личната и бизнес употреба на мобилното устройство. Това разделение се поддържа от SE Android и от шифрована файлова система, като така се осигурява защита на бизнес данните от изтичане на информация и вируси. Лек и съвместим със съществуващите инфраструктури като MDM, VPN и директорни услуги, KNOX осигурява спокойствие и удобство за IT отделите, които целят да прилагат и управляват Bring Your Own Device (BYOD) стратегиите за работа със собствено устройство.

    Лесно достъпен чрез иконата на началния екран, KNOX представя на потребителите различни корпоративни приложения в сигурна среда, като включва електронна поща, браузър, контакти, календари, споделяне на файлове, съвместна работа, CRM и бизнес приложения. KNOX подобрява съществуващите Android екосистеми, като дава на приложенията платформена сигурност и IT функции, без никаква промяна в техния начален код. С вградени функции като FIPS, съвместим с VPN и криптирани устройства, защита от изтичане на информация, еднократна регистрация с фирмен указател и удостоверяване със смарт карта, KNOX облекчава разработчиците на приложения от тежестта на създаването на тези функции поотделно, за да удовлетвори изискванията на индустрията.

    „Сигурността и личното пространство са разбираеми бариери за това бизнесът да се възползва от BYOD. В същото време потребителите виждат най-новите смартфони и таблети и „чукат на вратата” на информационните технологии с желанието да използват своите лични устройства.”, каза JK Shin, Президент и ръководител на IT и Мобилната дивизия в Samsung Electronics. „Решението е лесно – комбиниране на бизнес и лични данни в едно единствено устройство. Samsung KNOX постига тази хармония между контрола на предприятието и удовлетворението на служителите, чрез осигуряване на платформена сигурност, докато оставя потребителското изживяване на ниво.”

    KNOX е решението на Samsung за търговски предприятия, част от програмата Samsung For Enterprise (SAFE), текуща инициатива на компанията за промотиране на готовността на своите устройства за бизнес употреба.

    Разпространението на KNOX ще започне през второто тримесечие на 2013г. на избрани Samsung Galaxy устройства.

    За повече информация относно SAFE програмата, вижте тук.