Samsung представиха два, нови и супер-малки камера сензора

samsung-image-sensors

Samsung направиха много, за да популяризират тенденцията към смартфоните с почти безрамкови дисплеи. Супер успешните Galaxy S8, Galaxy S8+ и Galaxy Note 8 са точно такива и поне за момента, впечатляват с дизайна си повечето потребители.

Сега, корейците съобщиха, че са разработили два нови камера сензора, комбиниращи хардуер от още по-висок клас с елегантен дизайн, които ще се използват в бъдещите безрамкови смартфони.

През последните няколко години, камерите в топ смартфоните се развиха много, OIS и EIS подобриха добавиха още подобрения, а двойните камери добавиха боке ефект. Това обаче, явно не е края…

Новият ISOCELL Slim 2X7 сензор на Samsung е с размер на пиксела от 0.9 μm. Според компанията, той е първият сензор в индустрията, който е с размер на пиксела под 1 μm. Въпреки размерите си, той ще предложи на камерафоните висока точност на цветовете и опция за 24MPx-ови камери в супер тънкия корпус на устройството. Добавят, че сензорът ще има и Tetracell технология, която ще позволи правенето на ярки снимки на тъмно и още по-детайлни при добра осветеност.

Не пропускай:  Сгъваемият смартфон на Samsung, може да се появи преди Galaxy S10

Вторият, нов сензор на Samsung е ISOCELL Fast 2L9 с Dual Pixel технологията, при която се поставят два фотодиода във всеки пиксел на сензора. Това ще позволи на смартфоните с този сензор, да правят ярки и остри изображения с опция за проследяване и заключване на движещите се обекти, дори при слаба осветеност. Ще донесе и опция за снимане с depth-of-field ефекти, включително популярното “боке”.

Samsung съобщават, че двата нови сензора ще могат да се използват както при основните камери, така и за селфи камерите в бъдещите смартфони. Не коментират кога ще бъдат на пазара, но не е изключено да ги видим в следващите флагмени на компанията.