Samsung планират да изоставят плоските дисплеи в Galaxy S8

Текущата Galaxy S7 серия на Samsung, може да бъде последната със смартфон с плосък дисплей. Южнокорейският гигант намекна, че плоския екран може да бъде премахнат изцяло за Galaxy S8 през следващата година, като вместо това компанията, да се фокусира върху извитите дисплеи в премиум смартфоните си.

Извитите дисплеи се приемаха по-скоро като търговски трик с анонса на първия Galaxy Note Edge фаблет през 2014 година. Оттогава обаче, популярността им непрекъснато расте и стават все по-удобни за работа благодарение на Edge UX.

Миналогодишният Galaxy S6 Edge бе изключително добре посрещнат от потребителите и дори принуди Samsung, да отворят нова фабрика, за да успеят да се справят с поръчките.

Тази година, Galaxy S7 edge отново е показал, че е по-популярен и по-търсен от плоския Galaxy S7.

С анонса на Galaxy Note 7, Samsung ясно показват намеренията си и не представиха версия на Note 7 с плосък дисплей. Резултатът е доста интересен – първоначалният интерес към Note 7 е изключително силен и фаблетът им вероятно ще се превърне в следващия бестселър на компанията, въпреки височката си цена.

Не пропускай:  Представянето на Galaxy Note 20 ще бъде само онлайн

Единственият теоретичен проблем с Note 7 е, че той напълно би могъл да канибализира продажбите на Galaxy S7 Edge… Това пък, би могло да бъде още една причина за преустановяването на плоските дисплеи в Galaxy S8. Представете си – Galaxy S8 с 5.2 инчов, двойно извит дисплей в началото на 2017 година и Galaxy Note 8 с 5.7 инчов, двойно извит дисплей за втората половина на 2017 година. Звучи простичко – малкият хубавец в началото, а големият през август/септември. Разбира се, не е за подценяване и фактът, че по този начин Samsung ще вдигнат средната цена на премиум смартфоните си, а това както се досещате е добре за компанията.

Разбира се, крайната дума имат потребителите. Смята се, че Samsung ще видят как се продава Galaxy Note 7 и ако са доволни от резултатите – ще премахнат плоския дисплей в Galaxy S8.

чрез