Samsung ще пуснат още поне два сгъваеми смартфона

Само преди няколко седмици, Samsung представиха Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10 5G и най-вече – сгъваемия Galaxy Fold. Сега, според доклад от Bloomberg, корейците работят над още два сгъваеми смартфона, единият от които ще се “разгъва” като Mate X на Huawei.

Bloomberg, позовавайки се на анонимен източник, коментират че Samsung работят върху сгъваме смартфон подобен на Mate X, заради преобладаващото мнение на потребителите че Mate X е по-добър.

Обмисляли и разновидност на Galaxy Fold, която да се “разгъва” вертикално с вътрешен дисплей, като тепърва ще се решава дали да остави външния дисплей.

Galaxy Fold има сензор за пръстови отпечатъци, но той се намира отстрани на смартфона. В доклада се съобщава, че Samsung обмислят използването на вграден в дисплея ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, като този в Galaxy S10 и Galaxy S10+.

Не пропускай:  iPhone 11 е най-популярният смартфон в света

Samsung работят над нови сгъваеми устройства, за да се конкурира успешно със сгъваемите смартфони на Huawei и Xiaomi. Борбата е разбираема, защото пазарът на смартфони е наситен и производителите търсят нова ниша, която да заемат. В този случайм, тази ниша са сгъваемите смартфони.

Не сте гледали ревюто ни на Galaxy S10 и Galaxy S10+? Вижте го: