Samsung тихомълком пуснаха нова абонаментна услуга в САЩ

Galaxy S20 смартфоните имаха лошия късмет, да се появят по време на световната пандемия от коронавирус. Здравната и икономическата криза не се отразиха добре на продажбите на смартфони в целия свят, като проблемът вероятно ще се задълбочи и през второто тримесечие на 2020 година. Това обаче не е всичко…

Вероятно по-големият проблем пред Galaxy S20 смартфоните е цената. Стартовата цена на най-евтиният от трите нови галактики (Galaxy S20), започна от 999 щатски долара (около 1700лв), което си е повече от цената на най-евтиния iPhone (iPhone 11). Последният, ще Ви припомним, че е най-популярният смартфон за Q1 на 2020 година.

Сега, Samsung се подготвят за нова премиера – тази на Galaxy Note 20 и Galaxy Fold 2. Тези два смартфона, най-вероятно също ще са скъпи. Подготвяйки се за това, Samsung тихомълком пускат нова, абонаментна услуга…

Samsung Access

Въпросната Samsung Access услуга на практика е “абонамент за смартфон” и би могла да привлече повече потребители, към покупката на по-скъпи устройства. Може да се нарече още като “програма за надграждане”, нещо което Apple направиха преди няколко години и дори се предлага и у нас при някои от мобилните оператори. Към момента, Samsung Access стартира в САЩ, но не е изключено, скоро да се появи и на други пазари.

Не пропускай:  Galaxy Note 20 Ultra в Mystic Bronze цвят за феновете на Samsung

Освен, че позволява на потребителите, да купуват топ устройствата на корейците, Samsung Access включва и абонамент за Microsoft 365 с 1TB OneDrive (облака на Microsoft) и Premium Care защита.

Със Samsung Access, можете да запазите смартфона си или да надградите до новия модел на всеки 9 месеца и то напълно безплатно. Предвижда се и 100 долара таксуване, ако някой предпочете да ъпгрейдне смартфона си в интервал по-малък от въпросните 9 месеца. Разбира се, старият смартфон ще трябва да се върне в добро състояние, но за това ще се погрижи Premium Care услугата. Тя позволява да поправите или замените счупено устройство чрез приспадане от 99 долара до 3 пъти годишно.

Цената на Samsung Access стартира от 37 долара месечно за Galaxy S20, 42 долара за Galaxy S20+ и 48 долара за Galaxy S20 Ultra. Теоретично, услугата би могла да спести на потребителите до 324 долара за период от три години (договорът е 3 години) и то ако и без това планирате да използвате Premium Care и Microsoft 365.

Samsung Access услугата може да бъде прекратена по всяко време, въпреки че ще Ви струва 100 долара, ако го направите през първите 3 месеца. Услугата обхваща Galaxy S20 серията, най-вероятно и следващите Galaxy Note 20 устройства, Galaxy Fold 2