Samsung Wave 725 и нов Bada 2.0 смартфон

    Samsung Wave 725 е все още непредставен официално Bada смартфон. Какво знаем за него? Операционната му система ще бъде Bada 2.0, ще има 3.65” екран с резолюция 320х480 пиксела, ще поддържа NFC, ще има 5MP камера, втора камера (VGA), която ще бъде насочена напред, ще поддържа WiFi и Bluetooth 3.0.

    Поддръжката на NFC е нещо ново, което ще видим в Bada 2.0. Поддръжката на NFC започва да става доста важна. Очакваме в скоро (или не толкова скоро време) NFC плащанията да станат широко разпространени, въпреки, че някои хора не споделят това мнение. Друго ново в Bada 2.0 е поддръжката на мултитаскинг, като няма по-конкретна информация за мултитаскинга в тази платформа. Изглежда, че повече информация относно Bada 2.0 ще излезе през септември месец.

    Защо Samsung разработва собствена мобилна платформа, като Android смартфоните на компанията постигат такива успехи? Bada платформата е използвана в устройствата от нисък клас. Но на пръв поглед няма причина вместо Bada Samsung да използва Android. Може би компанията иска да разполага с алтернативна мобилна платформа за своите устройства. Microsoft иска по 15$ от Samsung за всеки произведен Android смартфон. Това може би е голяма част от причините, поради които компанията разработва своя собствена мобилна операционна система.