САЩ одобряват мярка за намаляване на доставката на чипове към Huawei

huawei-logo

Амекиранското правителство ще прекъсне доставката на чипове към Huawei от световни производители. По този начин, те нанасят поредния удар върху китайския производител на устройства.

Reuters пишат, че Министерството на търговията на САЩ, ще намали влиянието на Huawei, като пряк конкурент на американски софтуер и технологии в полупроводниковия бизнес. Освен това, че този им ход ще пресече усилията на Huawei, към подкопаване на американския контрол върху износа.

По този начин, за да могат да получат лиценз от Вашингтон, чуждестранните производители на чипове вероятно ще намалят или спрат, доставките на чипове към Huawei или свързани с Huawei компании.

Reuters твърдят, че чипове, произведени за Huawei от засегнатите компании, все още могат да бъдат доставени до китайската марка в рамките на 120 дни. Въпросните чипове обаче, трябва да са произведени до 15 май (петък), включително.

Не пропускай:  Китай може да се обърне срещу Apple и Qualcomm в защита на Huawei

Ударът срещу Huawei може да се окаже доста силен, защото последните разчитат на чипсетите на TSMC за някои от смартфоните си.

Тепърва ще разберем, как ще се развият нещата и в тази посока.