Как ръчно да ъпдейтнете Nexus S до Ice Cream Sandwich и кратко демо на новата OS

За притежателите на Nexus S, само преди броени часове излезе версията на Android 4.0 (aka Ice Cream Sandwich). Версията се разпространява първоначално за GSM версиите на апарата чрез OTA (Over The Air) и ще бъде достъпна до всички до месец.

По нетърпеливите могат да я инсталират ръчно веднага. Наш потребител, вече е успял да инсталира Ice Cream Sandwich на своя телефон и ни изпрати няколкото кратки клипчета на Nexus S с новата операционна система. Благодарим за положения труд!

Напомняме Ви, че Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) е първата операционна система на компанията едновременно за мобилни телефони и таблети. Очакванията са за много по-гладка работа и по-добро потребителско изживяване като цяло.

Ето Ви и стъпките на самата инсталация:

1. Сваляте този файл: OTA package
2. Лесният начин е да го преименувате на update.zip
3. Копирайте update.zip във вътрешната памет на телефона
4. Изключете телефона.
5. Задръжте Volume up и Power
6. Използвайки бутоните за увеличаване на звука, се придвижете до Recovery, след това използвайте Power бутона за да потвърдите
7. Щом видите предупредителен триъгълник, задръжте Power бутона и натиснете Volume up. Ще видите ново меню
8. От менюто изберете “apply update from /sdcard” и след това update.zip от списъка
9. Телефона започва да се ъпдейтва
10. След като ъпдейта завърши, изберете “reboot system now”
11. Това е всичко.

Екипът на 359GSM.com, Ви предупреждава, че можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да наруши гаранционните Ви условия. Екипът на 359GSM.com не носи отговорност за повредени смартфони! Правите това на Ваш собствен риск!

Източник на упътването: androidcentral.com