Сделката между Microsoft и Nokia окончателно е подписана

    Stephen Elop потвърди, че сделката между Microsoft и Nokia вече е подписана: „През първото тримесечие ние преминахме от избирането на стратегия към реализирането й. Радостен съм да ви кажа, че подписахме крайно споразумение с Microsoft и вече сме започнали проектирането на продукти и разработването им.“

    На 11 февруари Microsoft и Nokia обявиха, че са постигнали споразумение да сключат сделка, според която Nokia ще използва Windows Phone 7 като основна платформа за своите смартфони. Двете компанни ще споделят патенти и и технологии, особено собствеността на Nokia, свързана с приложенията за навигация.

    Microsoft очаква в резултат от тази сделка продажбите на WP7 смартфони да се увеличат значително и по този начин платформата да конкурира iOS и Android.

    Andy Lees, президентът на телефонното подразделение в Microsoft, и Kai Oistamo, изпълнителен вице президент в Nokia, наблегнаха на факта, че нещата изпреварват предварителните планове:

    „Стигнахме, до където сме стигнали, по-бързо, отколкото си мислехме“, казва Lees. “Сега знаем кой точно коя част от кода пише.”
    Oistamo казва: „Продуктите не са готови още.“ „Но вече можете да видите знаците. Всичко, за което говорихме концептуално в Лондон се превръща в реалност.“

    Източник: wmpoweruser.com