Сензорът за пръстови отпечатъци в дисплея на Nokia 9 PureView не работи?

Някои бройки Nokia 9 PureView имат проблем с вградения в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Информацията е от оплаквания на потребители на смартфона в туитър. TechAlter е стартирал проблемната тема в туитър, а по-късно друг потребител е публикувал видео на неправилно функциониращ сензор за пръстови отпечатъци (по-долу).

Проблемът се състои в това, че Nokia 9 PureView се отключва без проблем, от пръст който не е регистриран като пръстов отпечатък… Иначе казано, можете да поставите който и да е пръст върху сензора за пръстови отпечатъци и смартфонът просто се отключва.

На това видео, потребител дори не поставя пръст върху сензора за пръствови отпечатъци, а пакетче с дъвки. Отново – телефонът се отключва.

Софтуер или хардуер?

Оплакванията от потребителите на Nokia 9 PureView, идват малко след като HMD Global са пуснали софтуерен ъпдейт за модела, за който се е смятало, че подобрява сензора за пръстови отпечатъци. Дали за да увеличи ефективността му, ъпдейтът на практика намалява чувствителността на сензора или минималния праг на съвпадения на снимката не е ясно (този тип пръстови отпечатъци правя 2D снимка на релефа на пръстите).

Не пропускай:  [PR] Nokia 5.3 вече е в България, разполага с няколко нововъведения за своя ценови клас

Факт е обаче, че не всички потребители се оплакват от този проблем… Ако ъпдейтът “разваля” сензора за пръстовите отпечатъци, защо не се оплакват всички собственици на Nokia 9 PureView? Всички, които са ъпдейтнали… Или не са забелязали?

Не е изключено, сензорът за пръстови отпечатъци в Nokia 9 PureView, да е имал проблем от самото излизане на смартфона на пазара. В случай, че устройствата имат хардуерен проблем със сензора за пръстови отпечатъци – само можем да се надяваме, проблемът да се наблюдава в “малък брой смартфони”, защото в противен случай би било един доста лош старт за първия флагман на Nokia.