[Fun] Siri мисли, че Nokia Lumia 900 4G Cyan е най-добрия телефон

    Виртуалният асистент на Apple iPhone 4S, Siri, е отговорила по много интересен начин на въпроса “Кой е най-добрия смартфон създаден някога?”. След кратък размисъл, тя е предложила възможно решение на въпроса – Nokia Lumia 900 4G (AT&T).

    Това е доста необичаен отговор от страна на Siri. Логично е, да препоръча не друго, а iPhone 4S. Всъщност на видето, се вижда, че отговорът на Siri е базиран на резултат от Wolfram Alpha, относно “best smartphone ever”. Резултатът във Wolfram Alfa пък е базиран, на отговорите на потребителите там като взема усреднени резултати и съответно ги сравнява с резултатите на други телефони. Явно там, Nokia Lumia 900 има по висок рейтйнг от iPhone 4S. И то не коя да е – а точно Nokia Lumia 900 Cyan работеща в мрежата на AT&T.

    Странното е, че в нашето iPhone 4S видео ревю (видео 7, около 21та минута), ние също и зададохме този въпрос. Тогава тя (Siri), не се обърна за помощ от Wolfram Alpha, а първо отговори “мисля, че знаеш отговора на този въпрос” и след повторно питане каза “този, който държиш”.

    Andi97