Skype за Android с ъпдейт, поддържащ Android Wear

    След като Skype ъпдейтнаха приложението си за iOS с поддръжка на Apple Watch, пуснаха и ъпдейт за Android версията си – този път с поддръжка на Android Wear устройствата. Skype 6.4 вече може да бъде свален от Play Store, поддържа новите анимирани гифчета, познати още като Skype Moji, можете да отговаряте на съобщения и да приемате или отхвърляте повиквания директно от умния часовник.

    Щом пристигне съобщение, ще можете да го прочетете от часовника, както и да отговорите от него с предварително зададени отговори или с диктовка (voice-to-text). За да отговорите със Skype Moji (анимираните гифчета), трябва просто да нарисувате нещо и Skype ще го разпознае като определена емотикано и ще го изпрати.

    Опцията за управление на разговори, вероятно ще бъде най-полезната екстра в ъпдейта. Android Wear умния часовник ще покаже входящите повиквания с опция да ги приемете или отхвърлите, докато отговаряйки, автоматично ще прехвърли разговора към смартфона. Разбира се, ако има свързана Bluetooth слушалка – очаквайте го там. По време на разговор, Skype за Android Wear ще Ви даде опция да затворите или да спрете микрофона.

    Skype споменават, че актуализацията на приложението е съвместима с доста Android Wear устройства, включително Moto 360, Huawei Watch, LG Watch Urban и Asus ZenWatch.