Следващият iPhone може да има лицево разпознаване чрез нов, лазерен сензор

  Според проучване от Cowen and Company, следващият iPhone на Apple, може да има някаква форма на лицево разпознаване. Докладът им включва няколко нови подробности за iPhone, който ще бъде представен през септември, 2017 година.

  “Ще има някаква форма на лицево разпознаване (или такова с мимика), чрез нови, лазерни и инфраред сензори, разположени отпред, близо до селфи камерата. Очаква се да има и бързо зареждане”

  Новият дълбочинен сензор (сензор за дълбочина, depth sensor) все още не е широко разпространен като слух за следващия iPhone. В защита на слуха, ще Ви припомним, че през 2013 година, Apple придобиха PrimeSense компанията, занимаваща се с инфраред сензори.

  Нещо повече, Тим Кук (CEO на Apple), открито говори за интереса на компанията в областта на “разширената реалност” (AR) и не е изключено, именно това да е начинът им да влязат в тази сфера.

  Не пропускай:  iPhone 12 смартфоните ще са без слушалки и зарядно в комплекта?

  Очаква се още, Apple да пуснат общо 3 модела iPhone през 2017 година, като към съществуващите 4.7 и 5.5 инчови версии, да се появи трети, 5.8 инчов iPhone. Въпросният 5.8 инчов iPhone, ще има OLED дисплей, който използва по-малко енергия и възпроизвежда още по-наситен черен цвят, ще има безрамков дизайн с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Предвид, че смартфонът ще бъде издаден по случай 10 годишния юбилей на iPhone, не е изключено да носи името iPhone 10 или iPhone X.

  чрез