Слух: Apple работи по iOS HDTV Apple TV, който ще излезе през септември

    Бивш изпълнителен директор, който е останал анонимен, твърди, че компанията планира да измести Netflix и всички останали компании, предлагащи подобни услуги, като добави Apple TV + iTunes в хардуерен екран. (Netflix предлага стриймване на DVD филми през интернет на абонаментен принцип) Според източникът на тази информация, Apple преговаря с някои големи доставчици, които да осигурят новите телевизори.

    На въпроса защо един производител би искал да намали своите продажби като даде устройства на Apple, източникът отговаря: „Ако трябва да се конкурирате с някой, бихте искали да се конкурирате със себе си.”

    Източникът отбелязва, че излизането на продукта е планирано за есента, но може да бъде изместено и за следващата година, заради високите стандарти на Apple. Излизане на пазара през есента би могло да съвпадне с излизането на следващите iOS, iCloud и iPhone.
    Миналата есен Apple пусна на пазара второто поколение Apple TV, който се предлага за 99$. Тогава Steve Jobs, CEO на Apple, сподели, че Apple TV продукта е „хоби” за компанията. За първите шест седмици компанията продаде 250 000 устройства. Тогава Jobs сподели, че е развълнуван от цифрите. За първите три месеца компанията продаде 1 милион телевизора. Въпреки това, анализаторите са изчислили, че 1 милион устройства за тримесечие правят незначителните (?) 400 милиона долара годишни приходи.

    През април Brian White сподели: „Нашето проучване предполага, че този Smart TV ще се справи много по-добре от миниатюрния 99-доларов Apple TV от второ поколение, който компанията пусна миналата есен”.

    Източник: www.appleinsider.com