Смартфони на Huawei и Honor са делистнати от 3DMark бенчмарк инструмента

huawei-4d-touch

Няколко смартфона на Huawei и един на Honor са премахнати от класацията с бенчмарк резултати на 3DMark. Причината за това е, че по-рано тази седмица, статия в AnandTech предполага изкуствено манипулиране на бенчмарк резултатите от смартфоните на Huawei (Honor) чрез софтуерни трикове.

Става въпрос за Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Nova 3 и Honor Play. След статията в AnandTech, 3DMark са провели собствено проучване и след това са премахнали резултатите на въпросните устройства. Вижте разликата при представянето на картинката:

снимка: 3DMark

Според AnandTech и 3DMark, Huawei имат софтуер, който разпознава кога се изпълнява бенчмарк инструмент и в този момент, хардуерът работи на максимум, пренебрегвайки препоръките за допустима температура. Резултатът е висок рейтинг, който не би могъл да бъде постигнат дългосрочно и в реални условия.

Не пропускай:  САЩ одобряват мярка за намаляване на доставката на чипове към Huawei
снимка: AnandTech

Този тип манипулации не са нещо ново за мобилната индустрия. Още през 2013 година, Samsung бяха “изловени” в подобни действия, а по-късно (2016 или 2017 година) моделите на OnePlus и Meizu.