[Снимки] Gaia UI, използван в новата платформа на Mozilla, Boot2Gecko

    Миналата година Mozilla обяви проект с името Boot2Gecko. Става въпрос за мобилна операционна система, която включва инструменти за разработване на уеб приложения. Появиха се няколко изображения, които показват Gaia UI, интерфейсът, който ще бъде използван в Boot2Gecko. Mozilla обещава да представи още неща по време на MWC, който ще се проведе по-късно през месеца.

    Gaia интерфейсът доста прилича на Android и iOS от гледна точка на това, че на екрана можем да видим мрежа с иконки, които дават възможност на потребителите да стартират съответните приложения. В горната част на екрана е разположена лента за нотификации, която може да бъде изтеглена надолу с плъзгане на пръста, което също доста прилича на Android, а вече и на iOS (от iOS 5). Екраните, показващи списък с приложения, могат да бъдат скролирани нагоре и надолу. Интерфейсът е изграден с помощта на HTML5 и CSS инструменти, което означава, че може да бъде персонализиран.

    Финалният продукт се очаква да излезе през второто тримесечие на тази година. Компанията обещава да обяви важна информация, свързана с нови партньорства, по време на MWC.