Sony искат да патентоват устройство с две хардуерни клавиатури

    Преди повече от година Samsung представи първия PlayStation-сертифициран смартфон – Sony Ericsson Xperia Play. Но телефонът не постигна очаквания успех на пазара. Въпреки това, Xperia Play е доста интересен смартфон. Нещо повече, когато става въпрос за игри – Sony Ericsson Xperia Play е просто без конкуренция. Изглежда, че Sony имат различни идеи как биха могли да го подобрят.

    През 2010 година Sony Ericsson са подали заявление за издаване на патент, който описва смартфон със сензорен екран и две слайдващи клавиатури. Една от тях е QWERTY клавиатура, а другата е геймърска клавиатура (както при Xperia Play. Sony мислят, че подобно устройство би било страхотно и ще се хареса от потребителите, които предпочитат хардуерна клавиатура, както за телефона, така и за игровата конзола и е напълно възможно да са прави.

    Устройството, описано в патента има две клавиатури. Потребителят изважда тази, която иска да използва. Можем да си представим, че телефон с две хардуерни клавиатури няма как да бъде много тънък. Търсенето на устройства с хардуерна QWERTY клавиатура не е особено голямо. В повечето случаи, хубава софтуерна клавиатура и голям сензорен екран, вършат достатъчно добра работа за повечето потребители.

    Наличието на този патент предполага, че от Sony може би обмислят пускането на пазара на втори PlayStation смартфон. Лично на нас, тази идея доста ни допада. Ние харесахме много Sony Ericsson Xperia Play.