Sony сменя своя изпълнителен директор от месец април

    Sony обяви, че Kazuo Hirai, който е работил в PlayStation, ще замени Howard Stringer като изпълнителен директор на компанията. През месец април Kazuo Hirai ще поеме управлението на компанията. Howard Stinger ще продължи да бъде изпълнителен председател на борда на директорите на компанията до месец юни.

    Твърди се, че Hirai е преобърнал бизнесът с видео игрите на Sony, който е бил на загуба. В момента Sony за четвърта поредна година е на загуба. Компанията се бори да поддържа скоростта на развитие на конкурентни компании като Samsung и Apple.

    Hirai започва своята работа в CBS/Sony Music като преводач за музикални групи като Beastie Boys. Когато Hirai започва да ръководи PlayStation подразделението, то работи на загуба. Hirai успява да преобърне нещата и за четири години PlayStation подразделението на компанията отново започва да печели.

    В свое изявление Singer твърди, че е подтикнал борда на директорите да прехвърлят длъжностите CEO и президент на Hirai: “Той е готов да ръководи и времето за тази промяна е дошло”.

    Опитът на Hirai в ръководенето на PlayStation подразделението го прави логичният избор за следващия президент на компанията. Той има опит в изграждането на PlayStation Network, чиито регистрирани потребители са 90 милиона.

    В изявление Hirai споделя, че първото нещо, което ще направи като CEO, е да увеличи електронния бизнес и да спре загубите от бизнеса с телевизори.