Sony Xperia P е най-яркия смартфон на пазара

    Независима лаборатория, по поръчка на Sony Mobile Communications, измери яркостта на екрана на Sony Xperia P и я сравни с единадесет други смартфона на пазара. Специалисти от TESTfactory и световно признати като източник на сравнителни тестове на продукти, свеждат до минимум влиянието на околната среда и настройват дисплея на всеки смарт на максимално представяне. С помощта на спектометър измерват яркостта на всеки дисплей. Резултатите са показателни – Sony Xperia P е победител с установена яркост от 867 кандела.

    Sony Xperia P използва екранната технология на Sony – WhiteMagic. Въпросната технология се използва за пръв път в смартфон и може да се каже, че дебютът и е повече от успешен. Xperia P заема почетното първо място, като най-яркия смартфон на пазара.

    Напомняме Ви, че в тази категория, доскоро лидери бяха LG Prada 3.0 със своите 800 nits и след него LG Optimus Black със своите 700 nits. Двата модела на LG използват така наречените съответно NOVA+ и NOVA екрани.

    При конвенционалните LCD, цветът на всеки пиксел (включеително бял) се формира от смесването от три подпиксела – червен, син и зелен. Новият Mobile Bravia Engine при Xperia P има и четвърти подпиксел – бял. По този начин става възможно да се увеличи яркостта на екрана и да се гарантира ясна и контрастна картина, дори и при ослепително слънце.

    Xperia P има много по-ярък екран, без да консумира повече електричество. Благодарение на вградения фотосензор, той интелигентно настройва яркостта на екрана в зависимост от околната среда.

    Повече информация относно всички тестове на TESTfactory, можете да намерите тук.