[Press Release] Новият Xperia™ Tablet S от Sony: дайте свобода на въображението си

    Това е стилният, интуитивен таблет, който чакахте. Присъединете се към семейството от мобилни устройства на Sony Xperia и Xperia™ Tablet S ще заеме централно място във вашата всекидневна, като обедини семейството с вълнуващ свят от забавления.

    • Нов дизайн с тънък алуминиев корпус, устойчив на пръскане с вода
    • Приложение за универсално дистанционно за всички уреди във всекидневната
    • Персонализирани профили за семейството и приятели чрез режима „за гости“
    • Богат избор от аксесоари, включително калъфи, докинг станции и стойки за зареждане


    Марката Xperia осигурява мобилност и несравнимо настроение за потребителя чрез дизайна, възможността за свързване с други устройства и интернет услугите. Представяйки таблета с марката Xperia, сега Sony дава възможност на потребителите да се насладят на невероятната комбинация между удобството на смартфона Xperia и забавлението, което предлага таблета Xperia. Възможността за използването на устройството и по двата начина увеличава общата използваемост и интуитивност.

    Много тънък и лек, Sony Xperia Tablet S е изработен от първокачествени материали, така че да изглежда добре и да е удобен за ползване, както у дома, така и на път. Снабден с бърз NVIDIA® Tegra® 4-ядрен процесор и операционна система Android 4.0.3, този таблет притежава необходимата мощност, за да се наслаждавате на вашите любими медии, приложения и игри.

    Устойчивият на напръскване Xperia Tablet S е създаден за ежедневна употреба у дома и на открито, така че не е нужно да се притеснявате, ако случайно напръскате таблета с вода, докато разглеждате рецепта в кухнята.

    Съчетаващ няколко собствени технологии на Sony за обработка на сигнала, режимът ClearAudio+ ви позволява без усилие да се насладите на качество на звука, което отличава продуктите с марка Sony. С една проста операция ще можете да се насладите на звук с извънредна чистота и присъствие от целия звуков спектър – от най-ниските до най-високите честоти.

    Позволете на Xperia Tablet да управлява вашето забавление от комфортния ви любим диван. Приложението за дистанционно управление е подобрено с нова функция Macro, която запаметява периодично последователността от команди за бързо връщане към предходния избор. Можете да поискате Xperia Tablet S да превключи към вашия телевизор, кабелен оператор или система за домашно кино, да изберете входовете, да регулирате звука и др. Всичко се изпълнява с едно докосване, като могат да бъдат наименувани и запаметени до шест макроса.

    Xperia Tablet е чудесно многофункционално устройство, което с лекота се справя с няколко задачи едновременно. Уникалните за Sony ‘Small Apps’ ви позволяват да правите повече неща – например да сменяте каналите на телевизора или да регулирате силата на звука, докато разглеждате вечерните телевизионни програми онлайн. Добавете вашите любими приложения към ‘Small Apps’ и направете таблета ваше лично многофункционално устройство.

    Не пазете цялото забавление само за себе си: новият Xperia Tablet S е създаден, за да го споделяте у дома. Режимът ‘за гости’ ви позволява да създавате индивидуални профили за членовете на семейството ви и за гостите. Задайте екранен тапет, иконки и приложения, достъпът до които да бъде персонален за всеки от членовете на вашето домакинство.

    Xperia Tablet е вашият начин за бягство в света на забавлението. Изцяло новите медийни приложения комбинират най-доброто от технологиите на Sony и могат да се свързват с разнообразие от услуги.

    Приложението ‘WALKMAN’ автоматично съставя списък с вашите приятели от Facebook, “харесани” песни, както и свързани с тях дискографии. Режимът ClearAudio+ винаги осигурява богат, наситен звук – без значение какво слушате. Приложението ‘Album’ (Албум) позволява на потребителите да разглеждат, сортират и споделят снимки и видеоклипове, заснети с техния Xperia Tablet през интуитивен потребителски интерфейс. Приложението също така може да обедини снимки на потребители, публикувани в социалните мрежи като Facebook, за да позволи по-лесното им обсъждане. Можете да се насладите на видеоклипове с високо качество на картината и звука, като използвате приложението ‘Movies’ (Видеоклипове).

    Трите лесни за употреба приложения също така имат специален бутон “throw”, който позволява на потребителите да „прехвърлят“ техни лични снимки, видеоклипове или друго съдържание на DLNA съвместим телевизор с голям екран – стриймвате безжично с натискане само на един бутон.

    Богатият избор от аксесоари прави Xperia Tablet още по-перфектно допълнение към вашия начин на живот. Персонализирайте Xperia Tablet, като изберете измежду цветните калъфи, докинг станции и стойки за зареждане.

    Новият Xperia Tablet S на Sony ще бъде пуснат за продажба през септември 2012г.

    Технически характеристики

    Модел Xperia Tablet S LCD екран 23.8cm (9.4 инча) (1280 x 800) IPS OptiContrast Операционна система Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) Процесор NVIDIA Tegra3-ядрен Памет 16 / 32 Безжична връзка Bluetooth 3.0,
    Wi-Fi (802.11a/b/g/n), 3G (3G модели)
    Интерфейс Multi Port, SD карта, Микрофон, Изход за слушалки, Стерео говорител Сензор Сензор за околната осветеност, Жироскоп, Компас, Акселерометър, GPS Камера 1.0 ефективни мегапиксели HD уеб камера (предна)
    8.0 ефективни мегапиксели HD камера (задна)
    Размери 241.2mm (Ш) x 8.8mm (В1) / 11.85mm (В2) x 174.4mm (Д) Тегло 570g (Wi-Fi модели) / 585g (3G модели) Батерия Капацитет 6000 mAh, осигурява до 10 часа сърфиране в интернет/ 12 часа на видео възпроизвеждане