[Press Release] Xperia X Compact на Sony вече в магазините на VIVACOM

Впечатляващият смартфон Xperia X Compact на Sony вече се предлага в магазините на VIVACOM. Устройството разполага с 4.6” HD IPS Triluminos дисплей, който обхваща цялата ширина на телефона, а извитата му форма се слива изключително гладко и почти незабележимо със заоблената рамка. Освен това е защитен със сензор за пръстови отпечатъци.

Xperia X Compact работи с новото поколение камера в смартфоните на Sony. Основната 23MP камера влиза в работен режим за части от секундата чрез функцията и бутона за бързо стартиране. Хибридният автоматичен автофокус пък осигурява прецизно снимане дори и при импулсивни кадри, а широкото фокусно покритие дава възможност да докоснете всяка част от екрана, дори и в ъглите, и да фокусирате бързо даден обект. Извличайки максимума от познатия сензор за изображения на Sony, сега потребителите имат на разположение още два допълнителни сензора, които формират новата тройна сензорна технология за засичане на изображението. Тя позволява заснемането на красиви изображения в движение с реалистични цветове и при всякакви условия.

Телефонът разполага и с 5 MP селфи камера и благодарение на изключително бързата реакция на сензорите на Xperia X Compact абонатите на VIVACOM ще получат удивителни снимки дори при слаба светлина както с предната, така и със задната камера.

Смартфонът работи под Google Android™ M. Разполага с 32GB вградена памет и 3 GB RAM, благодарение на които работи изключително бързо и плавно, като в същото време консумира по-малко енергия. Издръжливостта на батерията е гарантирана чрез традионните за Sony иновативни технологии за управление на заряда и чрез интелигентно зареждане, в резултат на което жизненият й цикъл се увеличава двойно.

Първокласният дизайн на Xperia X Compact не може да остане незабелязан, благодарение на бляскавия и същевременно солиден корпус. Той се предлага в черен и бял цвят, а скоро ще бъде наличен и в атрактивния Mystic Blue. Уникалният външен вид на смартфона се постига и чрез емблематичното за новите модели Xperia дизайнерско решение, с което цветът на телефона покрива не само гърба, но и неговите предни панели и фона на екрана.

Цената на модела ще бъде само 29,90 лв. на месец с план Smart XL.