[слух] Sony с 5 инчов 1080p екран, 3GB RAM, 128GB памет, 16MP камера и 3000mAh батерия?

    В интернет се носят най-различни и многобройни слухове за какво ли не. Последният хит на мрежата е, че Sony ще имат нов флагмен със впечатляващи характеристики – Full HD 1080p екран, 3GB RAM, 128GB вградена памет, 16MPx основна камера и 3000mAh батерия. За да е пълна картинката, споменава се, че въпросното устройство ще бъде прахо и влаго устойчиво (вероятно IP67 сертифицирано).

    В същото време, Sony би трябвало да представят скоро своя нов топ смарт Xperia Yuga.

    Оказва се, че Sony може да имат не един, а цели два 5 инчови топ модела за 2013 година. Не е невъзможно по принцип, но нека разгледаме вариантите..

    Вариантите са три:

    1. Yuga телефонът им, да получи много сериозен ъпгрейд на характеристиките, още преди да е обявен официално
    2. да има нов, втори флагмен за втората половина на 2013 година с характеристиките за които споменахме по-горе
    3. новото устройство да не съществува изобщо, а да е просто поредния социален експеримент

    Слуховете споменават и за част от хардуера на новия флагмен на Sony. Интересното в случая е, че според тях, той ще работи с четириядрен Exynos 5 процесор от Samsung. Samsung са основния конкурент на Sony при мобилните телефони и употребата на чип от Samsung би било крайно нетрадиционно решение от страна на Sony. За топ смартфоните си, те обикновено използват Qualcomm процесори. От друга страна, Samsung също е малко вероятно да дадат свой процесор на Sony, още повече пък брандиран като Exynos.

    В същото време, известният журналист Елдар Муртазин изглежда се е докопал да прототип на Sony Xperia Yuga (C6603) и там всичко е ясно – телефонът е с процесор на Qualcomm. Вариант 1, вече изглежда много малко вероятен .

    Следва въпросът, дали съществува втори топ модел на Sony? Или пък e просто слух?

    Към момента и с малкото налична информация, това няма как да бъде ясно. Възможно е да са две устройствата, предназначени за различни пазари. Възможно е и Yugo да бъде представен на CES, а по-късно или към края на 2013 година, да бъде представен втори флагмен на компанията.. Лично на нас, ни се иска, всичко това да е истина, но честно казано е много малко вероятно . Времето ще покаже. Следим темата с интерес.

    Снимка на Sony Xperia Yuga от Mobile-Review