Stephen Elop за N9 и MeeGo

    Michael Faro-Tusino от mynokiablog.com е решил да зададе своите въпроси относно N9 и MeeGo директно към Stephen Elop. Изненадващо, но е получил отговор на своите въпроси. Той не е сигурен дали Stephen Elop е отговорил на неговите въпроси или служители на фирмата, които отговарят от негово името. Ето и проведената кореспонденция:

    MichaelFaro-Tusino:

    Здравей Stephen,
    Имам няколко въпроса.
    Първо, нямам окончателен отговор дали вторият страничен бутон (под бутоните за звука) е Power/Screen Lock бутон. Можеш ли да потвърдиш това?
    Второ, чух, че устройството ще се появи първо на австралийския пазар, вярно ли е?
    Трето, можеш ли да потвърдиш дали Meego – Harmattan (или самият N9) ще продължи да получава поддръжка през следващите години?
    Накрая, защо ще убивате MeeGo, когато имат потенциал да стане по-добра от WP и iOS? Дали не е заради лоялност?

    Благодаря за отделеното време,
    Michael

    Отговорът:

    Здравейте,
    Благодаря за вашето писмо. Вторият страничен бутон наистина е power/screen lock бутон. Не потвърждаваме поредността на пазарите, защото всички те имат уникални изисквания, които трябва да бъдат обмислени и е трудно да се предвиди точният ред, тъй като преминаваме през различни национални програми за сертифициране. N9 ще бъде поддържан от Nokia през следващите години, за да сме сигурни, че нашите клиенти ще бъдат добре обслужени. Накрая, елементи от N9 ще продължат да живеят в бъдеще, въпреки, че преднамерено не споделяме всички детайли, но, сме отбелязали елементи от индустриалния дизайн, потребителския интерфейс и средата за разработка, които представляват интерес. В нашата стратегическа оценка, ние определихме, че усилията за MeeGo не могат достатъчно бързо да ни предоставят набор от решения за различни ценови точки, радио технологии и други, за да можем ефективно да се конкурираме, за това трябваше да вземем алтернативно решение.

    Поздрави, Stephen.

    В последващо писмо Michael Faro Tusino е благодарил за отговора и е задал нов въпрос – N9 ще излезе ли на пазарите във Великобритания и САЩ. Ето и полученият отговор:

    Съжалявам, не потвърждавам държавите, в които ще излезе, на този етап. Независимо къде точно ще излезе, ще има некодирани версии, които ще се предлагат от различни online места.

    Поздрави,
    Stephen